6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Bodrum sahillerinde tek cankurtaran

Turizm sezonunda binlerce yerli ve yabancı turistin denize girdiği Bodrum sahillerinde sadece bir cankurtaranın görev yaptığı ortaya çıktı. Bodrum Kumbahçe sahilinde bulunan tek cankurtaran, sahile “mavi bayrak” verilmesi ile birlikte göreve başlamış.

Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, Bodrum sahillerinde koruma şeritleri ile önlemler aldıklarını belirterek,”Bodrum'daki plajlardan sadece Kumbahçe plajında bir cankurtaranımız var. O da mevsimlik işçi statüsünde çalışıyor” dedi.

Ağan, Bodrum'un tek cankurtaranının tatil sezonunun başlamasından sonra göreve başladığını ifade ederek, “Evet cankurtaranın 10 gün önce başladığı doğru. Bunların hepsinin bir maliyeti var. Muhasebe ile ilgili konular. Biz sahillerden bir ücret almıyoruz” diye konuştu.

Bodrum'un Kumbahçe sahillerinin “Mavi Bayrak” ile ödüllendirildiğine işaret eden Ağan, mavi bayraklı sahillerde cankurtaran zorunluluğu bulunduğu için de cankurtaranın göreve başlatıldığını bildirdi.

Bodrum Kumbahçe plajında 10 gün önce göreve başlayan ve Beden- Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunu olduğu ve gerekli eğitimleri de aldığı öğrenilen cankurtaranın, şu ana kadar herhangi bir boğulma olayı ile karşılaşmadığı belirtildi.

CANKURTARAN BULUNDURMA GÖREVİ BELEDİYELERİN

Muğla Valisi Temel Koçaklar da geçen ay yayınladığı bir genelge ile turizm sezonu öncesinde alınması gereken tedbirleri hatırlattığına işaret etti. Koçaklar, “Halk plajlarında cankurtaran bulundurma görevi belediyelere ait. Biz turizm sezonu öncesinde yayınladığımız genelge ile alınması gereken tedbirleri yerel yönetimlere hatırlattık” dedi.

Muğla İl Kültür Müdürü Erdem Uyanık ise özellikle “mavi bayrak” verilen plajlarda cankurtaran bulundurmanın mecburi olduğunu ifade ederek, “Belediyeler halk plajlarında cankurtaran bulundurmak zorunda. Özel sektöre kiralanan plajlarda ise kiralayan kişi veya kurumlar cankurtaran bulundurmaya mecbur” dedi.

Bodrum'un Kumbahçe ve Gümbet sahillerinde denize giren turistler ise sadece bir cankurtaranın görev yaptığını öğrendiklerinde şaşkınlıklarını gizlemeyerek, “Yaz mevsiminde binlerce insanın denize girdiği bir turizm kentinde en az 10 cankurtaranın görev yapması gerekiyor” dediler.
a.a
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 18:47:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?