4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kedi zannettiler vaşak çıktı

AÇ KALAN VAŞAK BELEDİYE YEMEKHANESİNE DALDI

Beldibi Belediyesi’nin yemekhanesinde yırtıcı hayvan olarak bilinen Vaşak yakalandı. Personel kedi zannederek yakaladığı hayvanın Vaşak olduğunu Belediye Başkanı İdris İspirli’nin Vaşak olduğunu teşhis etmesinin ardından ortaya çıktı.

Beldibi Belediye personelinin öğle yemeği için çıktığı belediye yemekhanesinde personel bitkin vaziyetteki hayvanı kedi zannederek dışarı çıkardı. Bitkin olduğu gözlenen hayvanın yanına gelen Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli, yakalanan hayvanın kedi değil, Vaşak olduğunu tespit etti.

Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli tarafından vaşak olduğu anlaşılan hayvan, Belediyeye çağrılan veteriner hekim Saniye Dolhan ile Belediye personeli tarafından temizlenip, tedavisi yapılarak daha sonra Marmaris Milli Park Mühendisliğine doğaya salınmak üzere teslim ettiler. Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli, “Biz Belediye olarak çevreye ve yaban hayatına saygılıyız. Geçmişte avcılar tarafından vurulan küçük bir domuz yavrusunu da tedavi edip, doğal hayatına bıraktık. Sözde hayvan severler gibi işin şovunda değil, işin özündeyiz. Nadir de olsa Marmaris ormanlarında görülen Vaşak, gerekli tedavisinin ardından doğal ortamına bırakılacak” dedi.

AÇ KALAN VAŞAK BELEDİYE YEMEKHANESİNE DALDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2010 Çarşamba 14:02:01
Güncelleme :3 Kasım 2010 Çarşamba 20:34:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatma demir IP: 88.226.126.xxx Tarih : 18.11.2010 22:13:24

evet cok ilqinç bir haber.Karabüğün kent ormanındada bir vaşak yakalanmış. Bence tetbirler alınmalı.