6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Oğlunu kaybeden baba yardım istedi

Sörfçü oğlunun bir teknenin çarparak ölümüne neden olduğu kazayı kimsenin görmemiş olmasına isyan eden baba, görgü tanıklarına "yardım edin" çağrısı yaptı.

Bodrumda, sörf tahtasının üzerinde ağır yaralı olarak bulunan ve hastaneye götürülürken yaşamını yitiren Alper Aydoğmuş’un (19) babası Erdal Merih Aydoğmuş, 100 metre açıkta kıyıya paralel sörf yapan oğluna çarpan tekneyi kimsenin görmemesine isyan etti. Kazanın olduğu perşembe günü oğlu ile işlettiği apart otelde yemek yediklerini söyleyen Erdal Merih Aydoğmuş, "Alper yemekten sonra sörf tahtasını ve yelkenini cipe yükleyerek sahile indi. Arkadaşı Mehmet Alper Tong’la saat 15.30 sıralarında denize açıldılar. Mehmet Alper Tong, yarım saat sonra kıyıya yalnız dönmüş. Alper’i su sporları işletmecisi Hüseyin Kocagöz yaralı olarak kıyıya çıkarmış" dedi.

Sörfte kalması imkansız

Erdal Merih Aydoğmuş, oğlunu karaya çıkaran Hüseyin Kocagöz’ün ifadesini tatmin edici bulmadığını söyleyerek şunları anlattı: "Oğluma sol taraftan çarpan tekne göğüs kafesini parçalamış. Ayrıca bacaklarında, kollarında kırıklar ve yaralanmalar vardı. Sörf tahtası ve direği kırılmış, yelken de parçalanmıştı. Onu kıyıya getiren Kocagöz, sörf tahtasının üzerinde baygın vaziyette bulduğunu söylüyor. Bu darbeyi yiyen bir kişinin sörfün üzerinde kalması veya ona tutunması imkansız."

Kazanın sırlarla dolu olduğunu söyleyen Aydoğmuş, "Oğlumun arkadaşı Mehmet, dubalara tutunarak dinlendiği sırada Alper’in görüş alanından kaybolduğunu söylüyor. Birbirlerini göremeyecekleri kadar uzaklaşmış olmaları imkansız. Sörf yapan gençler, kıyıya en fazla 100 metre uzaklıkta ve paralel hareket ederler. Kumsalda o saatlerde yüzlerce insan var. Oradaki insanlardan rica ediyorum. Eğer kazayı gören veya olayla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olsun" dedi.



Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2006 Pazartesi 04:54:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?