8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Ava giderken avlandı

Denizde balık avlarken ağlara takılan balıkçı kuşu, Marmaris Milli Parklar görevlileri tarafından ağlardan kurtarılarak tedavi altına alındı.

Denizde avlanan gri balıkçıl kuşu, oltaya takılmış balığı almaya çalışırken ağlara ve balık kancalarına dolandı. Vücudunun değişik yerlerine 10 balık kancası saplanan balıkçı kuşu, denizde yüzerek kendiliğinden can havliyle Günnücek Mevkii'ndeki Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü'ne geldi. Sabah saat 08.00 sıralarında kuşu kapılarının önünde gören Milli Parklar görevlileri gri balıkçılı hemen dolandığı kanca ve ağlardan kurtardı. Balıkçı kuşu daha sonra tedavi altına alındı.

Yaralı kuşun sanki bilerek kendiliğinden milli parklara gelmesinin herkesi hayretler içinde bıraktığını belirten Marmaris Milli Parklar Mühendisi Atilla Küçülala, "Sabah işyerine geldiğimizde bir gri balıkçı kuşunun yaralı halde kapının önününde çırpındığını gördük. Bu olay bizi hayretler içinde bıraktı. Marmaris'te yaban hayatı koruma konusunda tek yetkili kurum biz olduğumuz için, sanki kuş buraya bilerek gelmiş gibi. Hemen hayvanı tedavi altına aldık. Gri balıkçıl sarma oltalara takılarak ağzından ve kanatlarından yaralanmış. Biz hemen yaralı kuşu oltalardan kurtardık. Enfeksiyon kapmaması için gerekli ilaçları verip tedavi altına aldık. Yaralı balıkçıl kuşu su kaybetmiş ve vücut direnci düşmüştü. Uyguladığımız tedaviden sonra normale dönmeye başladı. Bir hafta Milli Parklar bahçesinde tutacağız. Yaraları tamamen iyileştikten sonra ise yeniden doğal hayata salacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 17:13:30
Güncelleme :9 Aralık 2005 Cuma 17:18:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?