6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Belediye Başkanı öğrencilerle buluştu

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İşletme Topluluğu öğrencilerinin konuğu oldu. 'Kent ve Üniversite' konusunun ele alındığı konferansta öğrenciler, belediyeden beklentilerini ve nasıl bir kent istediklerini dile getirdi. 

Muğla Üniversitesi Rektör vekili Prof. Ali Osman Gündoğan ile İİBF Dekanı Prof. Cemil Ertuğrul ve çok sayıda öğrencinin dinlediği konferansta Başkan Osman Gürün, Muğla Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları sinevizyon gösterisiyle anlattı. Konuşmasında Muğla'nın alternatif turizm projelerinden büyük bir pay alacağını söyleyen Başkan Gürün, "Muğla'nın kültürüyle, öğrencisiyle ve halkıyla güzel bir dokusu var. Buraya bacalı sanayi sokamayız. Kent içerisinde kurulacak bir sanayi, kentin tarihi ve kültürel dokusunu bozacaktır. Muğla, turizmi ve üniversitesiyle de Türkiye standartlarını yakalayabilir. Muğla'yı bir bacalı sanayi kenti olarak değil; bir üniversite, kültür ve turizm kenti olarak geleceğe taşıyacağız" dedi. Üniversite öğrencilerinin konut kiraları ve ulaşım konusundaki sıkıntılarını dinleyen Başkan Gürün, "Hazırladığımız imar planları ve yapılaşmaya açtığımız yeni alanlar sayesinde kentimizde yeni konutların yapımına hızla devam edilmekte. Önümüzdeki yıllarda bu konuda büyük rahatlık yaşayacağız. Ancak şimdiden, öğrencilere kiraya verilecek konutlarla ilgili talep fazlalığı var. Bizim amacımız da bunu sağlamak" diye konuştu. 

Muğla'nın sahip olduğu kültür değerlerinin turizme kazandırılması açısından önemli çalışmalarda bulunduklarını belirten Başkan Gürün, "TÜRSAB ile yapılan görüşmeler sonunda Muğla'nın günübirlik turizm faaliyetleri içine alınmasıyla ilgili değerlendirmeler yaptık. Yaptığımız girişimler sonucu Aydın merkezli iki tur acentesi, Muğla'yı 2006 tur programlarına aldı. Ayrıca İzmir ve İstanbul merkezli iki acente önümüzdeki günlerde şehrimizi programa alarak, düzenli turlara başlayacak. Yani Muğla bacasız sanayi ile geleceğe taşınacak" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2006 Çarşamba 16:59:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?