6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Bodrum gecelerine kameralı takip

Geçen yaz "14 yaşında çocuklar barlarda içki içiyor. Bazıları babasının hesabına yazdırıyor, bazıları 5-6 milyarı nakit ödüyor" diyerek anne-babaları uyaran ünlü sanatçıların sözleri, jandarmayı harekete geçirdi. Bodrum sahilleri artık 24 saat kameralarla izleniyor.

Gençler gözetim altında

Bodrum'da yasak olmasına rağmen 18 yaşın altındaki gençlere içki satışı yapılması, alkollü gençler arasında sık sık kavga çıkması ve bu kavgalarda zaman zaman kan akması, en sonunda jandarmayı harekete geçirdi. Tatsız olaylar, güvenlik birimlerini radikal önlemler almaya itti.

Sokaklarda da kamera var

Zengin tatilcilerin yazlık villalarının yer aldığı, lüks teknelerin demirlediği koyları ve gece yaşamı ile meşhur Türkbükü’nde bu yıl bütün eğlence yerleri ve sokaklar gece görüşlü kameralarla donatıldı. Jandarma Komutanlığı, bu sayede eğlenceyi ve yaşananları 24 saat izleyebiliyor.

Sistem nasıl işliyor

ADSL bağlantılı gündüz ve gece görüşlü kameralar sayesinde, eğlence mekanları Yalıkavak Jandarma Komutanlığı'nda kurulan merkezden kesintisiz izleniyor. Olaylar Türkbükü Jandarma Karakolu’na ve jandarma ekiplerine merkez tarafından iletiliyor. En yakın jandarma ekibi de müdahale ediyor.

İŞLETMECİLER MEMNUN

Cemal Yarar (Ship A Hoy)

Art niyetli insanların yaptıkları çoğu kez eğlence yerlerine mal edildi. Ama jandarmanın aldığı bu önlem etkisini şimdiden göstermeye başladı. Caydırıcı olacağına eminim. Aileler artık çocuklarını rahatlıkla tatile gönderebilirler.

Ziya Okuşluk (Nana Beach)

Buralarda eğlencenin yanında tatsız olayların da yaşandığı bir gerçek. Müşteri olarak içeri giren insanların art niyetleri böylece belli olacak. Bu önlem, bizi yaşanan olaylarda zan altında kalmaktan kurtarıyor. Önlemin caydırıcı olacağına inanıyorum.

Haluk Eroğlu (People Beach)

Alınan bu önlemle artık kısa sürede suçlular yakalanacaktır. Jandarmanın da işletmecilerin de üzerinden büyük bir yük kalktı. Tatilciler ve aileler artık rahat olabilir.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 10:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?