6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Bu aşk engel tanımadı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, filmlere konu olabilecek bir aşk hikayesi, çiftin dünya evine girmesiyle mutlu sona erdi. 30 yaşındaki Müzik Öğretmeni Ergün Bezci, ailesinin ve çevresinin baskılarına rağmen, 8 yıl önce aşık olduğu omurilik felci geçiren 39 yaşındaki Hale Turan ile dünya evine girdi.

Hale Turan, 20 yıl önce 18 yaşındayken trafik kazası sonucu, boynu kırılarak felç geçirdi. Aydın'da tedavi görmeye başlayan Turan, 1998 yılında üniversitede okuyan Ergün Bezci ile tanıştı. Çift birbirine kısa sürede aşık oldu. Turan ve Bezci 4 yıl aile baskısı nedeniyle zaman zaman ayrıldı. Bu sürede üniversiteyi bitiren Ergün Bezci, Dalaman Atakent İlköğretim Okulu'nda müzik öğretmeni olarak göreve başladı. Aşkları bitmeyen çift radikal bir karar alarak, çevre baskısına rağmen 4 yıl önce birlikte yaşamaya başladı. Müzik Öğretmeni Bezci bütün ekonomik olumsuzluklarına rağmen, omurilik felci olduğu için sadece ellerinin bir kısmı ve boynu sağlıklı çalışmayan sevgilisinin bakımını üstlendi. Bu arada Hale Turan, havası sağlığına iyi geldiği için sık sık Marmaris'e gitmeye başladı. Marmaris'te Omurilik Felçlileri Derneği ile irtibata geçen Hale Turan derneğe üye oldu. Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Çetin Korkut'un girişimleriyle Armutalan Belediyesi ve Armutalanı Güzelleştirme Eğitim ve Kültür Derneği (ARDER) çiftin evlendirme organizasyonunu üstlendi.

Marmaris Armar Otel'de yapılan sade bir törenle, Turan ve Bezci çifti dünya evine girdi. Oldukça mutlu oldukları gözlenen çift bütün baskılara rağmen mutlu sona ulaştıklarını söyledi. Marmaris Nüfus Müdürü Nermin Şahin'in kıydığı nikaha, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve eşi Sevgi Acar, Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, ARDER Başkanı Şennür Ünlü, Omurilik Felçliler Derneği Marmaris Şube Başkanı Çetin Korkut, Armutalan Belediye Meclisi üyeleri, ARDER üyeleriyle gelin ve damadın akrabaları katıldı.

Birlikte olmak için çok büyük mücadeleler vermek zorunda kaldıklarını belirten gelin Hale Turan, "Hem kişisel olarak hem de topluma karşı verdiğimiz bir mücadele vardı. Maalesef, bizim ülkemizde engelli olmak, bundan üzüntü duymayı gerektirecek bir şeymiş gibi algılanıyor. Bu konuda kimseyi suçlamamak gerekiyor. Bu sadece eğitimler ve kültür seviyesiyle ilgili bir konu. Biz örnek olmamız gerektiğini düşündük. Burada sosyal kişiliğimizin altını çizmek için varız. Bize manevi anlamda destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Hale ile ilk tanıştıklarında aşık olduğunu ifade eden damat Ergün Bezci ise, bu aşkı 8 yıldır mücadele vererek evlilik noktasına kadar getirdiği belirterek, "Toplumsal baskı çok fazlaydı. Uzun süre bunun mücadelesini verdik. Kendisine aşık olduğum için evlendim. Çok mutluyum. Bize destek olan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Düğün töreninde Marmaris Belediyesi, Armutalan Belediyesi ve Omurilik Felçliler Derneği, Hale Turan'a akülü bir tekerlekli sandalye hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2006 Pazar 15:06:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?