7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Bu tarlanın işçileri Avusturya'dan

Tatil için Türkiye'ye gelen Avusturyalı öğrenciler, Muğla'ya yerleşen Alman uyruklu Hans Jurgen'in tarlasında çapa sallıyor. Muğla'ya 10 yıl önce yerleşen Alman Jurgen ailesi, Karabağlar yaylasında 30 dönüm arazi aldı. Hem yayla turizmine katkı sağlayan, hem de tarlalarında sebze ve meyve üreten yerleşik Alman aileye yurt dışından gelen turistler evlerinin bahçesine kurdukları çadırlarda yaşıyor. Tatil için Muğla'ya gelen turistler; hem tatil yapıyor, hem de tarlada çapa sallıyor.

Jurgen ailesinin bu ayki konukları Avusturyalı üniversite öğrencileri oldu. 20 kişiden oluşan grup 10 gün önce tatil için Muğla'ya gelerek Jurgen ailesinin yayladaki evlerinin bahçesinde kalmaya başladı. Tatil için gelen Avusturyalı öğrenciler, 30 dönüm arazi içinde voleybol sahası, mini havuz ve barakaların yapımında çalışmaya başladı.

Öğrenciler sabah saat 07.00'de kalktıktan sonra kahvaltılarını yapıyor ve daha sonra işçi elbiselerini giyerek işbaşı yapıyor. Kimisi ağaç kesme makinesiyle tahtaları keserken, kimisi su tesisatı döşüyor. Birçoğu da ellerinde küreklerle el arabalarına kum doldurup inşaat sahasına götürüyor. Öğle yemeğinin ardından yaylada bisikletlerle yapılan gezintiden sonra tekrar işe koyuluyorlar. Akşam üzeri işlerini bitirdiklerinde dinlenmeye çekiliyorlar.

Tatil için gelen; fakat tatilde bile çalışan öğrenciler hallerinden son derece memnun. Avusturya'dan gelen öğrenciler, "Bizim için çok ilginç bir deneyim oluyor. 10 gündür buradayız. 5 gün sonra gideceğiz. Burada doğal ortamda çalışmak ve yaşamak çok güzel" dedi. 
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2005 Perşembe 14:10:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?