6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Daçça'da 5. Geleneksel Resim Şenliği

Datça Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Muğla ilindeki ilköğretim okullarından birer grubun katıldığı Geleneksel Resim Şenliği'nin 5.'si büyük bir katılımla gerçekleştirildi. 

Geleneksel Resim Şenliği'nin bu yılki teması "İçimizdeki Doğa" olarak seçilirken, etkinliğe Muğla'daki 50 ilköğretim okulu katıldı. Toplam 760 öğrencinin katıldığı etkinlikte her grup, İskele Kazım Yılmaz İlköğretim Okulu bahçesinde kendilerine ayrılan bölümlerde toplam 80 öğretmen gözetiminde ana konuya bağlı olarak resimlerini boyadı. 

Ayrıca Datça'da görev yapan 50 öğretmenin yardımcı olarak katıldığı etkinliklerde Datça Kaymakamı Mustafa Kaya ve Datça Belediye Başkanı Erol Karakullukçu bütün grupları tek tek dolaştı. Datça İlçe Milli Eğitim Müdiresi Nuray Kabaş'ın büyük gayretleriyle gerçekleşen şenlikte en fazla katkıda bulunan kurumlardan biri de Özel Çevre Koruma Kurulu (ÖÇK) oldu. Doğal zenginliklerin korunmasında büyük emeği olan ÖÇK Başkanlığı, şenliğe katılan bütün çocuklara tişört ve şapka hediye etti. 

Etkinlik boyunca çizilen bütün resimler, bir açık hava sergisi haline getirilerek ziyaretçilerin beğenilerine sunuldu.
.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2006 Pazartesi 20:08:04
Güncelleme :17 Mayıs 2006 Çarşamba 17:11:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?