6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Dalaman'da 2. Kültür ve Turizm Festivali başladı

Dalaman'da 2. Kültür ve Turizm Festivali, Turgutlu Tarihi Mehteran Takımı eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü yapılarak başladı.
 
Dalaman Belediye Başkanı Dr. Beyhan Korkut tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören sonra saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Dr. Beyhan Korkut, "Bu yıl 2. yapacağımız Dalaman Kültür ve Turizm Festivali halkımızın desteğiyle başlatmış bulunuyoruz. Turizm kenti olma yolunda hızla ilerleyen ilçemiz, yapılacak yatırımlarla gün geçtikçe büyümektedir. Sizlere vermiş olduğumuz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. İşte önümüzdeki günlerde açılacak olan ve ekonomimize büyük katkı sağlayacak olan Göcek Tüneli bitmek üzere. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağımız Dalaman Dış Hatlar Terminali bitti. Yine en büyük yatırımımız olan Dalaman Kent Projesi önümüzdeki günlerde hayata geçirilecektir" dedi. 

AK Parti Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşoğlu da yaptığı konuşmada, "40 bin yatak kapasiteli turizm kenti projesinin yer çalışmaları devam etmektedir. Gökova'dan başlayan duble yol kısa zaman içinde Dalaman'a kadar gelecektir" diye konuştu. Vali M. Temel Koçaklar'ın kısa konuşmasından sonra, kortej yürüyüşü başladı. Yürüyüş bitiminde belediye iş merkezi yapılacak tesisin temeli Muğla Milletvekili Dr. Seyfi Terzibaşoğlu ile Vali M. Temel Koçaklar'ın butona basarak ilk harcı atmalarıyla atıldı. Temel atma töreninin ardından Bulgaristan Halk Dansları topluğu ve zeybekler gösterilerini sergiledi.
.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2006 Cumartesi 19:30:54
Güncelleme :13 Mayıs 2006 Cumartesi 19:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?