5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Denize açılan balıkçılar kayıp

Marmaris İlçesi'nde 3 gündür kendilerinden haber alınamayan 2 balıkçıyı havadan ve denizden arama çalışmaları devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, 3 gün önce balık tutmak için İçmeler Limanı'ndan küçük bir balıkçı teknesiyle denize açılan Günay Evcan ile Oktay Akdeniz, denizde kayboldu. Çarşamba sabahı eşlerini arayarak sağlık durumlarının iyi olduğunu söyleyen iki arkadaştan bir daha haber alınamadı. Gün boyunca yakınlarının ulaşamadığı Evcan ve Akdeniz'in kayıp olduğunun bildirilmesi üzerine Marmaris Sahil Güvenlik Komutanlığı, İçmeler açıklarından başlayarak Yunan adaları da dahil olmak üzere geniş çaplı bir arama çalışması başlattı. Her 2 balıkçı da bulunamazken, havadan ve denizden arama çalışmaları devam ediyor.

Marmaris Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu ve Marmaris Sahil Güvenlik Komutanı Binbaşı Zafer Sağlam, arama çalışmaları hakkında bilgi vermek için Evcan ve Akdeniz ailelerini ziyaret etti. Aileleri teselli eden Kaymakam Koçoğlu, "Balıkçılarımızın en son Yılancık Adası'nda görüldüğünü ve son olarak da eşleriyle telefon görüşmesi yaptığını öğrendik. Haber alır almaz Sahil Güvenlik Komutanlığı havadan ve karadan arama başlattı. Şu ana kadar bir haber alınamadı, ancak arama çalışmalarımız Pazar gününe kadar devam edecek" dedi.
Kayıp balıkçıların bulunması için Yunan yetkililerle sık sık görüştüklerini kaydeden Sahil Güvenlik Komutanı Binbaşı Zafer Sağlam da, aileye son durum hakkında bilgi vererek, "Endişelenmeyin. 3 gün sonra denizden sağ kurtulanlar var. Bizi şaşırtan şey havanın kötü olmaması. Tekneyi alabora edecek bir hava yok. Biz durumu haber alır almaz ilk önce cep telefonlarının çekmediği ölü noktaları kontrol ettik. Umutlar tükenene kadar arama çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

Günay Evcan ve Oktay Akdeniz'in 2'şer çocuk sahibi oldukları öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 13:53:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?