7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Dilenerek 42 ülke dolaştı

İsrail'de yapılacak din festivaline katılmak için 4 yıl önce Finlandiya'dan yola çıkan dindar müzisyen Vesa Mıkael Laaksoseni, dilenerek 42 ülkeyi geride bırakıp Türkiye'ye kadar geldi.

6 yaşındayken müzisyen olan annesinden gitar çalmayı öğrenen Laaksoseni (37), haçlı bayrağa sardığı sırt çantasıyla bundan 4 yıl önce memleketi Finlandiya'dan ayrıldı. Müzisyen, İsrail'de önümüzdeki günlerde düzenlenecek "Festival Of The Tabgb Nacles" isimli dini müziklerin çalındığı din festivaline katılmak için yollara düştü.

Gitarı ile kilise müzikleri çalarak dilenip yol parası toplayan Laaksoseni, 41 ülkeyi gezdikten sonra Türkiye'ye giriş yaptı. Feribotla Marmaris'ten Yunanistan'ın Rodos Adası'na gitmeyi planlayan Finli müzisyen, yolculuk için gerekli olan 55 YTL'yi toplayabilmek için yine gitarına sarıldı. Laaksoseni, şehrin en işlek noktalarından birisi olan Kordon Caddesi'ndeki Meryem Ana heykeli önüne oturup çaldığı kilise müzikleriyle dikkat çekiyor.

4 yıl önce çıktığı yolculuğun mutlaka mutlu sona ulaşacağına inandığını belirten Laaksoseni, "Hayatımdaki en büyük hayalim İsrail'de düzenlenecek olan bu festivale giderek gitarımla kilise müzikleri çalmak. Bu amacıma ulaşmama az kaldı. Şu ana kadar 15 YTL topladım. 40 YTL daha topladıktan sonra feribotla Rodos'a gideceğim. Oradan da yine para toplayarak İsrail'e geçeceğim. Festivalden sonraki amacım ise en kısa zamanda para bulup evime, Finlandiya'ya geri dönmek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 18:33:59
Güncelleme :16 Ekim 2005 Pazar 15:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?