6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Eski garajın yerine dev iş merkezi yapılacak

Muğla'da şehrin ortasında kalan otogarın yeni alanına taşınmasından sonra yaklaşık 50 yıldır hizmet veren eski otogarın bulunduğu sahaya iş merkezi yapılmasının planlandığı bildirildi.

2002 yılında belediye tarafından işletme sahiplerine eski otogarın yıkılacağı ve işyerlerini terk etmeleri yönünde bilgi tebliğ edilmişti. Tebliğden sonra birçok işyeri sahibi işletmelerini taşırken, bazıları hukuk mücadelesine başladı. Yaklaşık 4 yıldır devam eden hukuk mücadelesinde iki büfe haricindeki işletmeler taşındı. Yaklaşık 12 bin metrekarelik alanı kaplayan eski otogar alanı içinde, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Hamdi Bey Polis Karakolu da bulunuyordu.

Polis karakolunun taşınmasının ardından otogarda yıkım işlemleri başlatıldı. 25 işyerinin bulunduğu eski otogarda iş makineleri yıkım çalışmalarını sürdürürken, çevrede de güvenlik amacıyla önlem alındı. Bazı vatandaşlar, yıkım esnasında çevre caddelerin araç trafiğine kapatılmasına tepki gösterdi.

Muğla Belediyesi yetkilileri, yıkımı devam eden eski otogarın yerine büyük iş merkezi düşünüldüğünü açıklarken, "Yapılacak iş merkezinin projesi hazır. Projeyi hayata geçirebilmek için hukuki sürecin bitmesini bekliyoruz. En son 7 işyeri vardı. Bunlardan sadece iki büfe ile hukuki süreç devam ediyor. Bu süreç bittiğinde belediye tarafından burası özel bir firmaya verilerek yeni proje yaşama geçirilecek" dediler.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 20:38:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?