7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Gates'in masasına hücum!

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde eşi Melinda Gates ile birlikte tatil yapan Bill Gates'in yemek yediği restoran yabancı turistlerin akınına uğradı.

Bozburun Beldesi'nde bulunan Mustafa Tuncel'in işletmeciliğini yaptığı Bozburun Restaurant'ta eşiyle birlikte denize karşı akşam yemeği yiyen Bill Gates'in oturduğu masa yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Restorana gelen turistler özellikle Bill Gates'in oturduğu masaya oturmak istiyor.

 Özellikle diyet yiyecek ve içeceklere dikkat eden Gates çiftini ağırlayan Bozburun Restaurant sahibi Tuncel, "Birkaç saat önceden rezervasyon yaptırmışlardı; ama gelecekleri son ana kadar kesin değildi. Akşam saatlerinde restoranımıza geldiler. Yiyecek dolabımızın başına benimle birlikte geçerek karar verdiler. Kendileri önce Antep ezmesi, kabak çiçeği dolması, mücver ve sigara böreği istedi. Soğuk mezelerle birlikte soda ve su siparişi verdiler. Sıcak yemek olarak ise Bill Gates kuzu kavurma, eşi de tavuk güveci istedi. Ana yemekte ise diyet cola içtiler. Oldukça mütevazı ve sempatik olan Gates çiftine yemeğin ardından Türk kahvesi ikram ettik. Bill Gates sade kahve içerken, eşi Melinda ise az şekerli kahve istedi. Restoranımızda yaklaşık iki saat kadar kaldıktan sonra ayrıldılar" dedi.

Bill Gates ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmeyen Tuncel, restoranda Gates'in yemek yediğinin duyulmasının ardından müşteri sayısında önemli bir artış yaşandığını belirterek, "Gates'in yemek yediğinin duyulmasının ardından bize gelen yabancı turistler, Gates'in gerçekten burada yemek yiyip yemediğini soruyor, hem de onun masasında yemek istiyorlar. Biz de bu masaya 'Bill Gates Masası' adını verdik" diye konuştu.

Öte yandan, Gates, 93 YTL tutan hesabı ödedikten sonra garsonlara da bahşiş bırakmayı ihmal etmedi. Mustafa Tuncel'in özel yemeklerine ve Türk damak tadına hayran kalan Gates, restoranda çalışan garsonlara 50YTL bahşişle ödüllendirdi.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 18:20:33
Güncelleme :9 Ekim 2005 Pazar 14:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?