7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Gökovaya AB kredisi

Muğla Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından önerilen 3 yıl süreli Gökova Projesi'ne AB'den 1 milyon 67 bin 600 euro destek sağlandı.

Muğla Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Kıyı Alanları Yönetimi Türkiye Milli Komitesi Başkanı Prof. Dr. Erdal Özhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kıyı alanlarının yönetimi açısından büyük önem taşıyan Gökova Projesi'nin amaçları ve hedefleriyle birlikte proje kapsamında gerçekleştirilecek çalışmaların kamuoyuna duyurulması amacıyla proje ortağı kuruluşların da katılımıyla yarın bir toplantı yapılacağını kaydetti.

Prof. Dr. Özhan, 21 Aralık günü üniversitenin Ahmet Altıntaş Salonu'nda gerçekleştirilecek toplantıdan önce yaptığı açıklamada, AB'nin, Avrupa-Akdeniz ortaklığı çerçevesinde yürüttüğü MEDA Projesi'nin alt programlarından biri olan 'Kısa ve Orta Dönem Öncelikli Çevresel Eylem Programı'nın 2005 yılında yapılan üçüncü kuşak yarışmalı proje çağrısının konusunun bütünleşik kıyı alanları yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma olduğunu belirterek, "Akdeniz'de Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerdeki projeleri kapsayan çağrının 10.6 milyon euro toplam bütçeli bütünleşik kıyı alanları yönetimi bölümüne, Akdeniz ve Avrupa ülkelerinden 65 proje önerisi sunuldu. Türkiye, kıyı alanlarıyla ilgili 4 projenin de yer aldığı 17 öneriyle ön elemeyi geçti ve kapsamlı proje önerisi hazırlamaya davet edildi. Kapsamlı proje önerilerinin değerlendirilmesi sonucunda, çeşitli Akdeniz ülkelerine dağılan 10 kadar projenin desteklenmesine karar verildi. Bu projeler arasında, ülkemizden Muğla Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından önerilen 'Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde yer alan Gökova İç Körfezi ve Sedir Adası için tüm ilgililerin işbirliğiyle bütünleşik yönetim eylem planının hazırlanması ve uygulanması' adlı 3 yıl süreli ve toplam 1 milyon 334 bin 500 euro bütçeli Gökova Projesi AB'den 1 milyon 67 bin 600 euro parasal destek kazandı" dedi.

Prof. Dr. Erdal Özhan başkanlığında sürdürülecek ortak kuruluşlar projesine, Muğla Üniversitesi'nin yanı sıra, Çevre ve Orman Bakanlığı Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı, Muğla Valiliği, Akyaka Belediye Başkanlığı, Kıyı Alanları Yönetimi Türkiye Milli Komitesi ve ODTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü, Uzaktan Algılama ve Coğrafik Bilgi Sistemleri Laboratuvarı katılıyor.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 12:46:33
Güncelleme :20 Aralık 2005 Salı 12:52:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?