5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Hayırseverlere altın madalya

Muğla Çocuk Yuvası ek binası inşaatını tamamlayan ve yaklaşık 42 bin 500 YTL katkı sağlayan müteahhit Kemal Odabaşı'na, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü adına Vali Hüseyin Aksoy tarafından altın madalya takdim edildi.

Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen madalya törenine, son Valiler Kararnamesi ile Mersin valiliğine atanan Vali Hüseyin Aksoy'un yanısıra müteahhit Odabaşı, Sosyal Hizmetler İl Müdürü ve Muğla Çocuk Yuvası Müdürü Zahide Çelebi de katıldı.

Törende konuşan Odabaşı, yaptıkları projenin Türkiye'de ilk olduğuna dikkat çekerek, "Malzeme ve işçilik olarak çocuk yuvası ek binası inşaatına katkı sağladık. Muğla mimarisinin kullanıldığı bu proje Türkiye'de ilk. Aslen İstanbulluyum ama Muğla ve Akyaka'da inşaat işleriyle uğraşıyorum. Böyle bir projeye katkı sağlama fikrini bana, Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy aşıladı. Bundan sonra da devam edecek. Üç çocuk babasıyım; bazen yuvadaki çocuklar aklıma gelince kendiminkilere kızıyorum. Çünkü her şeyleri var, kendilerini çocuk yuvasındaki çocuklarla mukayese etmeleri değişik bir duygu." dedi.

Kemal Odabaşı'na ve bu vesileyle bütün hayırseverlere teşekkür eden Vali Aksoy ise "Çocuk yuvasının sadece inşaatı değil, bahçe düzenlemesi, çocuk parkı ve çim sahası da yapıldı. Ayrıca zemin kat ve mutfak kısmı elden geçirildi. Bu projeye yaklaşık 500 bin YTL harcandı. Birçok hayırseverimizin de bağışları oldu. Bunları da sayarsak meblağ 1 milyon YTL'nin üzerine çıkar." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Aksoy, SHÇEK Genel Müdürlüğü adına müteahhit Kemal Odabaşı'na altın madalyayı takdim etti.

Villa tarzındaki yeni binada 12-18 yaş grubundaki 18 kız barınırken 0-11 yaş grubundaki yuvada 35 çocuk bulunuyor.

Muğla'da hayırseverlerin katkısını sağlayarak diğer illere örnek oluşturacak bir yuvanın yapımını sağladığı ve çocuk yuvasını yenilediği için bakanlıkça Muğla Çocuk Yuvası'na, "Vali Hüseyin Aksoy Çocuk Yuvası" adı verildi.

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 14:06:45
Güncelleme :19 Ocak 2006 Perşembe 14:34:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İrem Odabaşı IP: 88.247.100.xxx Tarih : 26.02.2009 15:29:24

babacım , tebrik.