7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

İngiliz Keiran'ın sünnet heyecanı

Anne ve babası İngiliz olan 10 yaşındaki Keiran, Türk adetlerine göre davul zurna eşliğinde sünnet olup erkekliğe ilk adımını attı.

4 yıldır yaz tatilini annesi Gemma Yakar ile Marmaris'te geçiren Keiran, yaşıtlarının davullu zurnalı sünnet düğünlerine özenerek, annesine sünnet olmak istediğini söyledi. Annesinin ikinci eşi olan Türk Hacı Yakar'ın da tavsiyesi üzerine Hıristiyan anne babanın küçük oğlu Keiran, Türk geleneklerine göre sünnet oldu. Yaz tatillerinin büyük bölümünü Marmaris'te geçiren ve Türkçe konuşmayı da öğrenen Keiran, sünnet olduğu için büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Keiran'ın rahip olan dedesinin de katıldığı sünnet düğününde takı merasimi de ihmal edilmedi. Keiran'ın İngiliz akrabaları ve ikinci babası Türk Hacı Yakar'ın yakınları Keiran'a para ve altın taktı. Düzenlenen kına gecesi ve şehir turunun ardından Haci's Restoran'da gerçekleştirilen düğünde sevinçten bir an olsun yerinde duramayan Keiran, "Kendi isteğimle sünnet olmak istedim. Hiç acımadı. Çok mutluyum" dedi.

Hacı Yakar ise eşine ve eşinin çocuklarına İslam dini ve Türk gelenekleri hakkında bilgiler verdiğini belirterek, "Sünnet konusu Keiran'ın çok hoşuna gitti. Mahalledeki arkadaşlarının da sünnet edildiğini görünce 'ben de sünnet olmak istiyorum' dedi. Keiran'ın dedesi rahip, anneannesi ise öğretmen. Dinlerine çok bağlılar ama bir o kadar da hoşgörülüler. Torunlarının bu isteğine saygı duyarak karşı çıkmadılar. Biz de annesi ile birlikte bu isteğini kırmayarak Keiran'ı sünnet ettirdik" şeklinde konuştu.

Anne Gemma ise sünnetin sağlık açısından çok faydalı olduğunu bildiklerini ifade ederek, "Oğlumun bunu kendisinin istemesi çok güzel. Onu mutlu görmek beni çok mutlu ediyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 14:29:17
Güncelleme :12 Kasım 2005 Cumartesi 12:23:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?