6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Marmaris 100 noktadan kameralarla izlenecek

Marmaris sokakları, turizm sezonundan itibaren 12 ay, kameralı güvenlik sistemiyle gözetlenecek.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Marmaris'te suçun önlenmesi ve suçluların faillerine ulaşılması için son 2 yıldır üzerinde tartışılan kameralı güvenlik sisteminin hayata geçirilmesi için Marmaris Kaymakamlığı'nda Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu başkanlığında toplantı düzenlendi. Marmaris Emniyet Müdürü İhsan Ezer, İlçe Jandarma Komutanı Kenan Topçu, ilçe ve belde belediye başkanlarıyla dernek, oda ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı toplantıda, turistleri rahatsız eden stopmen, hanutçu ve seyyar satıcılara anında müdahale ve asayiş olaylarında önleyici tedbir için kameralı güvenlik sisteminin ilk olarak şehrin önemli 100 noktasına yerleştirilmesi görüşüldü. Koçoğlu, turizmci, oda ve dernek başkanlarıyla belediye başkanlarının üzerlerine düşen görevi yerine getireceğine inandığını söyledi.

Turizm konusunda güvenliğin çok önemli olduğunu belirten Koçoğlu, "Kameralı güvenlik sistemi Marmaris'te günlerdir hatta yıllardır konuşuluyor. Bu sistemi hayata geçirmek için son kez toplanıyoruz. Henüz kamera sayısı ve maliyet çıkartılmadı. Bu toplantıda öncelikli noktalar tespit edilerek kamera sayısı ve maliyeti çıkartılacak. Maliyetin karşılanması içinde herkes üzerine düşen görevi yerine getirecek" dedi.

Kurulacak kameralı güvenlik sisteminin merkezinin Emniyet Müdürlüğü'nde oluşturulacak izleme birimi tarafından 12 ay 24 saat süreyle takip edileceği ve polis, jandarma ve MİT kayıtlarında aranılan şahısların kayıtlarının yer alacağı öğrenildi. Ayrıca bu sistemle suçlu kişi ya da aranılan araçları tespit etmesi halinde 5 saniye içinde yetkili birimleri uyaracağı kaydedildi. Toplantıda, sistemin önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 19:34:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?