5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Marmaris'te "Denizler Temiz" kampanyası

Marmaris'te, Kaymakamlık ve çevre gönüllüleri tarafından düzenlenen "Denizler Temiz" kampanyasında, sahil ve deniz dibi temizliği yapıldı. 

Ketenci Kavşağı'ndan çevre yürüyüşü ile başlayan etkinliğe; Marmaris Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, Marmaris İlçe Emniyet Müdürü İhsan Ezer, Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Yürüyüşün ardından Marmaris Belediyesi karşısındaki sahilde toplanan çevreciler hep bir ağızdan çevre andını okudu. Burada bir konuşma yapan Marmaris Kaymakamı Koçoğlu, şunları söyledi:
"Son 30-40 yıl içerisinde sanayileşme ve göç baskısı nedeniyle akarsu, göl ve denizlerimiz kirlendi. Marmaris bu anlamda şanslı bir yer. Altyapısı bittiği ve atıklar toplandığı için atıklar denize gönderilmiyor. Bunları koruyamazsak, denizin bize sunduğu imkanlardan da yararlanamayız. Çevreye daha duyarlı olmak zorundayız. Okullarda çevre eğitimi konusunda önümüzdeki yıl daha duyarlı olacağız" 

Tören konuşmalarının ardından çevre gönüllüleri tarafından sahil, Atatürk Meydanı'na kadar temizledi. Sahil temizliğinden sonra, Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği dalgıçlarından Yüksel Çağlayan, Temel Yortanlı ve Osman Akarsu, Grup Amiri Komiser Coşkun Kaya'nın nezaretinde 1 saat süren deniz dibi temizliği yaptı. Geçtiğimiz yıllara göre Marmaris'te denizin daha temiz olduğu gözlendi.
.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2006 Cumartesi 19:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?