6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Marmaris'te televizyon vericilerine sabotaj

Marmaris'te televizyon vericilerine kimliği belirsiz kişi veya kişilerce sabotaj düzenlendi. Sabotaj neticesinde Marmaris'te bazı ulusal radyo ve televizyon yayınlarının bir süre için kesildiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Marmaris'in en yüksek noktası olan ve "Verici Tepesi" olarak bilinen yerdeki verici istasyonları, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce sabote edildi. Cumartesi günü Marmaris'te bazı televizyon ve radyoların yayınlarının kesilmesi üzerine vericilere bakım yapan servis elemanları, tepeye çıkmak istedi. Tepeye giden yola büyük kayaların dizildiğini gören teknik servis elemanları, sabotaj ihtimaline karşı emniyet güçlerine bilgi verdi. Olayın polise intikal etmesi üzerine vericilerin olduğu noktaya gelen terörle mücadele ekipleri inceleme yaptı. İnceleme sonucu vericilerin LMB'lerinin kırıldığı, elektrik sigortalarının kapaklarının kırılarak bağlantılarının kesildiği tespit edildi.

Sabotajı gerçekleştiren kişi ya da kişiler tespit edilmeye çalışılırken, vericilerde 10 bin YTL civarında hasar meydana geldiği öğrenildi. Olay sonrası Marmaris'te 3 gün süren yayın kesintisi, yapılan tamiratın ardından normale döndü.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2006 Perşembe 22:13:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?