8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Mescit törenle açıldı

Türkiye Diyanet Vakfı ve Muğla Belediyesi'nin işbirliğiyle inşa edilen Şemsi Ana Mescidi düzenlenen törenle açıldı.

Törene, Muğla Vali Yardımcısı Gürkan Karaman, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Müftüsü Mahmut Yeleser, Muğla Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Arif Tuna, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mahmut Yeleser, "Muğla'mızın ihtiyacı ve aziz milletimizin birlik ve beraberliği olan mescidimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Camilerimiz ve mescitlerimiz bizim şenliğimiz ve birlik mekanımızdır. Bu mescidimizin açılışında katkıları olan Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün'e, camimizin müteahhidi Şevki Özer'e çok teşekkür ediyorum. 150 kişi kapasiteli mescidimiz yaklaşık 100 milyara mal oldu. Önümüzdeki yıllarda şehrimizin daha güzel yerine daha büyük ve modern cami yapma çalışmalarımız olacak. Şemsi Ana Mescidi tüm İslam ailesine hayırlı olsun" dedi.
Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün de yaptığı konuşmada, "Yapılacak olan ibadet yerinin Muğla'ya düzgün ve yakışır bir yerde olmasını istiyorduk. Biz de bu yeri garaj içersinde yapmak için yola çıktık. Şemsi Ana Mescidi'nde otogara gelen yolcularımız, hemşehrilerimiz ibadette bulunacak. Mescidimizin tüm dostlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra Vali Yardımcısı Gürkan Karaman mescidin yapımında emeği geçen Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün'e plaket verdi.

.
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2005 Cumartesi 13:09:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?