6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Öğrenci ve velilere seminer

Türkiye genelinde sık yaşanan lise ve dengi okullardaki öğrenci olaylarının önlenmesi amacıyla Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, velilere ve öğrencilere yönelik seminer verildi.

Muğla İl Gençlik Komisyonu kararıyla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Aile Eğitimi" seminerinde, öğrencileri kötü alışkanlıklara karşı korunmada daha bilinçli olunması amacıyla seminer düzenlendi. Muğla Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminere okul idarecileri, okul aile birliklerinin yöneticileriyle 8. sınıf öğrencilerinin velileri katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Celalettin Demirel, öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan uzak durması için okul aile birlikleri ve velilere büyük görev düştüğünü söyledi. Demirel, "Özellikle son yıllardaki en büyük sorunlardan birisi de öğrencilerin içine düştüğü kötü alışkanlıklardır. Ancak Muğla'da bunun yok denecek kadar az olması bizleri sevindiriyor. Bakanlık bu konuda tedbirler alarak öğrencilerin, zararlı madde kullanımı ve şiddet istemlerine karşı korunmasına yönelik çalışmalara ağırlık verdi" dedi. Bakanlığın ve milli eğitim müdürlüklerinin aile eğitimi, anne-çocuk, baba-çocuk ve öğrenci-veli ilişkilerine yönelik kurslar ile öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Açılış konuşmasının ardından Muğla İl Rehberlik Araştırma Merkezi görevlisi Psikoloji Danışmanı Yahya Karakaş, aile içi eğitim ve iletişim, öğrenme şekilleri, çocuk yetiştirmede sevgi ve saygının önemi, aile modelleri, zararlı alışkanlıklara karşı ailelere düşen görev, okul aile ilişkileri hakkında bilgiler verdi. İl Emniyet Müdürlüğü'nden Rasim Oymataş ise zararlı alışkanlıklar ve zararlı alışkanlıklardan korunma konusunda bilgiler verdi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2006 Salı 18:55:54
Güncelleme :28 Mart 2006 Salı 19:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?