6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Öğrencilerden trafik yürüyüşü

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde öğrenciler, sahil boyunca ellerinde çeşitli trafik kurallarını belirten pankartlarla yürüyüş yaptı. 

Fethiye'de Trafik Haftası kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen yürüyüşe; Fethiye Kaymakamı Hasan Karakaş, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Uğur, İlçe Emniyet Müdürü Olcay Özbarlas ve çok sayıda daire amirinin yanı sıra vatandaşlar katıldı. Ellerindeki trafik kurallarını belirten pankartlar ile Yakamoz Restaurant'ın önünden yürüyüşe başlayan öğrencilere, Fethiye İlçe Emniyet ekipleri eşlik etti. 
Sahil boyunca devam eden yürüyüş, Fethiye Kültür Merkezi (FKM) önünde son buldu. 

Kutlama programının açılış konuşmasını yapan İlçe Emniyet Müdürü Özbarlas, "Dünyanın her ülkesinde olduğu gibi, bizim ülkemizde de her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Günü, bunu takip eden hafta da Karayolu Trafik Haftası olarak kabul edilmiştir. Ülkemizin en ciddi problemlerinden birisi de şüphesiz trafik kazaları ve trafik düzensizliğidir. Hızla artan taşıt sayısıyla birlikte trafik sorunu da artmıştır. Ülkemizde her yıl binlerce insan trafik kazaları yüzünden hayatını kaybetmekte, binlercesi de sakat kalmaktadır. Trafik canavarıyla mücadele etmenin tek yolu, trafik kurallarına uymaktır. Bilgisiz ve cahil insanlar, trafik kurallarına uymayarak ölen ve sakat kalan insan sayısının artmasına sebep olmakla birlikte, maddi kayıplarımızda küçümsenmeyecek rakamlara ulaşmaktadır" dedi. 

FKM'de düzenlenen Trafik Haftası kutlamaları kapsamında şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere, protokol tarafından ödülleri verildi. Kutlamalar, çeşitli etkinliklerle son buldu.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2006 Pazar 19:14:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?