6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Öğretim üyesi intihar etti

Muğla Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğretim üyesi Mursayettin Eksen (49), okulda intihar etti.

Edinilen bilgiye göre, bu sabah saatlerinde odasının yanındaki merdiven boşluğuna elektrik kablosuyla kendisini asarak intihar eden Eksen'in ailesine ve yakınlarına mektup yazdığı ortaya çıktı. 12 yıldır Muğla Üniversitesi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Mursayettin Eksen'e üniversite idaresinin uzun zamandır ders vermediği, bu yüzden bunalıma girdiği ileri sürüldü. Sabah saat 08.00 sıralarında meydana gelen olayda, Mursayettin Eksen, erken saatlerde okula geldi. Bir süre odasında oturan Eksen, daha sonra elektrik kablosuyla okulun 3. katında odasının bulunduğu merdiven boşluğuna kendisini asarak intihar etti. Muğla Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğrencileri sabah saatlerinde okula geldiklerinde öğretim üyesinin cesediyle karşılaştı.

1996 yılından bu yana Muğla Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu ve Muğla Sağlık Yüksekokulu'nda vekaleten ve asaleten müdürlük görevini yürüten Yrd. Doç. Dr. Mursayettin Eksen, 2004 yılından bu yana ise Muğla Sağlık Yüksekokulu'nda Yrd. Doç. Dr. kadrosunda çalışıyordu. Eksen'e üniversite idaresince uzun süredir ders verilmediği, bu nedenle bunalıma girdiği ileri sürüldü.

Yrd. Doç. Dr. Murseyettin Eksen'in intihar etmeden önce ailesine mektup yazdığı ortaya çıktı. Savcılık tarafından el konulan mektupta, intiharından kimsenin sorumlu olmadığını, ailesine ve çocuklarına iyi bir baba olamadığını yazdığı öğrenildi.

Sağlık Meslek Yüksek Okulu binasında intihar eden Eksen'in ailesi okulda tören yapılmasını istemedi. Evli ve 2 çocuk babası Eksen'in cenazesinin, otopsiden sonra doğum yeri olan Muğla'nın Yatağan İlçesi Turgut Beldesi'nde toprağa verileceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 19:39:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
öğrenciniz IP: 85.106.223.xxx Tarih : 4.05.2006 13:02:33
okulumuzun babası öldü. hergün kapısını aşındırdığım hocam, mekanın cennet olsun sana bu yakışır.ama seni çok özledik.