6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Okullardaki şiddet olaylarına karşı eylem

Bodrum'da bir grup sivil toplum örgütü, okullarda şiddete karşı eylem yaptı. 

Bodrum Belediye Meydanı'nda düzenlenen etkinliği Eğitim-Sen Bodrum temsilciliği gerçekleştirirken, Bodrum Belediyesi, Bodrum CHP İlçe Teşkilatı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Bodrum Yurttaş İnisiyatifi ve Yeşiller Bodrum Temsilciliği destek verdi. Yaklaşık 200 kişi meydanda el ele tutuşarak insan zinciri oluşturdu. Çok sayıda polisin görev aldığı eylemde yürümek isteyen eylemcileri polis engelledi. "Okullarda Şiddete Hayır" sloganları atan grup adına Eğitim-Sen Bodrum Temsilcisi Nevzat Can basın açıklamasını okudu. Son günlerde okullarda şiddet olaylarının arttığını öne süren Can, "Bugün okullarımızdaki şiddet olaylarını protesto etmek için, bu basın açıklaması eylemimizi gerçekleştiriyoruz. Şiddet dün vardı, bugün de var. 

Ama son yıllarda günlük yaşamımızın bir parçası haline geldi ve günlük yaşamımızın tüm alanlarında karşımız çıkıyor. Yaşamın bütün değerlerini hiçleştirildiği, yok edildiği dünyada şiddet ifade biçimi değere dönüşüyor. Son zamanlarda oluşan linç girişimleri, gençlerin birbirlerine uyguladıkları şiddet olayları, Türkiye'nin nasıl bir eşikte olduğunu gösteriyor. Bu şiddetin faturalarını ne ailelere, ne öğretmenlere ne de öğrencilere kesmek doğru değildir" dedi. 

Eylemin sonunda öğrenciler şiddeti konu alan kısa bir skeç sundu. Skeçte 2 erkek öğrenci 1 kız öğrenciye saldırarak döverken yerden kalkan kız öğrenci, "Okullarda şiddet istemiyoruz bilimsel eğitim istiyoruz" şeklinde slogan attı. Skecin ardından eylem olaysız bir şekilde sona erdi.
.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2006 Cumartesi 19:37:34
Güncelleme :13 Mayıs 2006 Cumartesi 19:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?