6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Özürlüler okulu kapanmayacak

Fethiye Özürlüler Okulu kapanmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanlığı'nın yer sıkıntısından dolayı Özürlüler Okulu'nu kapatılmasını gündeme getirdiğini belirten Fethiye Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunoğlu, okulun bina sorunun çözüldüğünü ve kapanmayacağını söyledi.

Ortaca, Köyceğiz ve Ölüdeniz ile birlikte okulda 60 öğrencinin bulunduğunu bildiren Uzunoğlu, engellileri evlerinden okula 3 araçla getirip götürdüklerini ifade etti. Okunun özürlülerin eğitilmesi ve topluma kazandırılmasında çok önemli bir görevi ifa ettiğini dile getiren Uzunoğlu, özürlüler okulu öğrencileri geçici olarak bundan sonra Arıcılık Üretme İstasyonu binasının bir bölümünde eğitim göreceklerini bildirdi.

Bina sıkıntısından dolayı kapanması gündeme gelen okulu başka bir binaya taşıyarak kapanmasının önlendiğini kaydeden Uzunoğlu, "Milli Eğitim Daire Başkanlığı Patlangıç'taki özürlüler okulu binasını yetersiz ve müstakil hale getirilmesini istiyordu. Kaymakamımız Hasan Karakaş, devreye girerek Fethiye Arıcılık Üretme İstasyonu'nun bir bölümünü özürlü öğrencilerin eğitim yapılması için gecici olarak tahsisi yapıldı. Eğer onaylanırsa Rehberlik Araştırma Merkezi ve Özürlüler Okulu bir arada olacak. Burada yetişkin özürlülerin el becerilerini geliştirmeleri için atölye kuracağız." dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2006 Cumartesi 21:10:09
Güncelleme :28 Ocak 2006 Cumartesi 21:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?