6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Schalke 04'ün başkanı fahri hemşeri oluyor

Alman Bundesliga Ligi’nin güçlü temsilcilerinden Schalke 04 futbol takımının Kulüp Başkanı Gerhard Rehberg, Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan’ı ziyaret etti.

Rehberg, Başkan Yazgan’a fahri hemşerilik önerisinde bulunarak, Turgutreis’in doğa güzelliklerini yurt dışında tanıtacağını belirtti. Rehberg ayrıca, Muğla Süper Amatör Ligi’nde mücadele eden Turgutreis Belediyespor Futbol Takımı’nın alt yapısına Almanya’dan yetenekli sporcular getirerek futbol alanında Turgutreis’e yeni bir soluk getireceğini söyledi.

Almanya’nın güçlü liglerinde oynayan çok sayıda başarılı Türk sporcusunun bulunduğunu belirten Rehberg, “Turgutreis futbolda 5 yıl içerisinde pilot bölge olacak. Önümüzdeki yıllarda Turgutreis Belediyespor’un alt yapısıyla ortak bir çalışma yapmak hedefindeyiz. Sağlam bir alt yapı takımı oluşturarak Turgutreis’te yetişen yıldız oyuncuları yurt dışındaki futbol takımlarında oynatacağız. Avrupa’dan getireceğim en iyi ve en profesyonel kondisyonerler eşliğinde 3 yıl içinde Turgutreis’i alt yapıdan futbolcu yetiştiren bir kulüp haline getireceğiz. Avrupalılar gözünü bir anda Tugutreis’e çevirecek. Ben Turgutreis’i yurt dışında her anlamda tanıtmaya hazırım” dedi. Rehberg’in teklifini olumlu karşılayan Belediye Başkanı Ali Server Yazgan “Schalke’nin Kulüp Başkanı Gerhard Rehberg Turgutreis’in Avrupa’daki fahri hemşerisi olacak. Schalke 04 takımıyla ortaklaşa gerçekleştireceğimiz projeyle Turgutreis futbolda pilot bölge olacak. En iyi futbol adamları Turgutreis’teki yıldızları izlemeye gelecek. Başarılı olan gençlerimizi Avrupa’nın diğer futbol kulüplerine transfer edeceğiz” dedi. Geçtiğimiz aylarda Turgutreis’ten villa satın alan ve sık sık tatil için gelen Schalke’nin patronu, Turgutreis Türkiye’nin en büyük tatil beldesi, muhteşem doğa güzelliklerine sahip cennetten bir köşe, Turgutreis’i yurt dışında en iyi şekilde tanıtacağım” dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 14:18:37
Güncelleme :20 Nisan 2006 Perşembe 14:22:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?