7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Tatlıya bağlandı

Muğla ve Marmaris arasında yolcu taşıyan şoförler arasında yolcu alıp indirme nedeniyle başlayan gerginlik, Marmaris Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği (VKGB)tarafından sona erdirildi.

Muğla ve Marmaris arasında yolcu taşıyan Marmaris 107 No'lu Taşıyıcılar Kooperatifi ve Muğla 54 No'lu Taşıyıcılar Kooperatifi şoförleri arasında başlayan tartışmalar, Marmaris VKGB tarafından tatlıya bağlandı. 2 kooperatif arasındaki kavganın sona erdiğinin ve uzlaşmaya varıldığının açıklanması için 54 No'lu Kooperatif Başkanı İbrahim Meşeli ve 107 No'lu Kooperatif Başkanı Mehmet Azman'ın da katılımıyla VKGB'de bir basın toplantısı düzenlendi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Marmaris VKGB Başkanı Levent Bakıray, derneklerinin arabuluculuğuyla kavganın sona erdiğini belirterek, "Bölgemizin taşımacılık sektöründe önemli bir yeri olan, Muğla-Marmaris hattında faaliyet gösteren iki kurumumuzun uzun süre aralarında devam eden anlaşmazlıklar, derneğimizin katkılarıyla uzlaşmaya bağlanmıştır. Temsil ettikleri üyeleri, verdikleri hizmet açısından vatandaşlarımızı, dolaylı olarak ülke ekonomisini ve sosyal barışı ilgilendiren bu sorunun çözülmesinde üzerimize düşen görevi yapmanın sevincini yaşıyoruz. İki kuruluşumuzun değerli başkanları İbrahim Meşeli ve Mehmet Azman'a gösterdikleri çaba ve iyi niyetlerinden dolayı derneğimiz adına teşekkür ediyorum. Muğla ve Marmaris'in kardeşi, Marmaris de Muğla'nın kardeşidir" dedi.

Marmaris 107 No'lu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Azman ise, sorunun çözülmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ederek, "Bu sorunun çözülmesinde çaba gösteren Vatansever Derneği başkanı, yeni oda başkanımız ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. 11 aydan bu yana Muğla-Marmaris hattında çalışan iki kooperatifin sorunları vardı. Vatanseverler Birliği'nin aracılığıyla bu sorunun çözülmesi bizleri çok mutlu etti" şeklinde konuştu.

Toplantıda 15 gün süreyle iki kooperatifin de eskisi gibi dönüşümlü olarak yolcu taşımaya devam edeceği ve bu süre sonunda tekrar bir araya gelinerek sorunların masaya yatırılacağı kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 17:35:20
Güncelleme :5 Aralık 2005 Pazartesi 17:39:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?