7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Tekerlekkondular villaya dönüştü

Muğla'nın Datça İlçesi'nin tamamına yakını SİT bölgesi olmasına rağmen, mevcut inşaat yasaklarını delmek için ilginç çözümler geliştiriliyor.

Datça Yarımadası'nın en güzel koylarından biri olan Ovabükü'ndeki bir arazi sahibi, inşaat yasağını önce tekerlekli villalar ile deldi. Ulaş Başar Gökçeli isimli vatandaşa ait olduğu öğrenilen arsaya, yaz başında 2 adet ev şeklinde tekerlekli karavan yerleştirildi. Yaz aylarında koya gelenlerin ilgiyle izlediği tekerlekli villalar yaz sezonunu bitişiyle beraber sabit binalara dönüştü. Söz konusu arsanın belediye mücavir alanı dışında kalması nedeniyle Datça Belediyesi tarafından değil, Muğla İl Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından kontrol edilmesi gerektiği öğrenilirken, ilçedeki emlakçılar, Ovabükü gibi bir koyda iki villanın paha biçilmez değerde olduğunu vurguladı.

UNESCO tarafından Türkiye'nin tam koruma altına alınması gereken 9 sıcak bölgesinden biri olarak ilan edilen Datça Yarımadası'nda yapılaşma Çevre ve Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Anıtlar Yüksek Kurulu, Özel Çevre Koruma Kurumu gibi pek çok resmi oluşumun kontrolü altında.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 14:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?