6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Tiyatroculardan ilginç protesto eylemi

Marmaris Komedi Tiyatrosu'nun oyuncuları, yerel yöneticilerin 20 yıldır verdikleri tiyatro sözünü yerine getirmeleri için Dünya Tiyatrolar Haftası'nda kostümleriyle denizde oyunlarını sahneledi.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde yerel yöneticileri ziyaret eden MASKOT oyuncuları, yıllardır kendilerine verilen tiyatro salonu sözünün bir an önce yerine getirilmesini istedi. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ı makamında ziyaret eden tiyatrocular ilginç kıyafetleriyle ilgi odağı olurken, Başkan Acar ilçede yıllardan beri süre gelen imar karmaşasının sanat etkinlikleri için yeterli yer ayrılamamasına neden olduğunu belirterek, yeni imar revizyon planının ilgili bakanlık tarafından onaylanmasının ardından tiyatro gibi kültür etkinliklerinin sahnelenebileceği bir bina yapacakları sözünü verdi. Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız'dan da bir kamyon çimento sözü alan tiyatrocular, daha sonra Marmaris Halk Plajı'na gelerek buz gibi soğuk suya girdi. Yönetmen Murat Ersan'ın yönetiminde MASKOT'un üyeleri Levent Korkmaz, Levent Karavural, Burçin Dumanlı ve Açelya Çakır, "Tilki Tilki Saat Kaç ve Renkler Cumhuriyeti" oyunlarından kısa pasajlar sergiledi. Sahilde bulunan vatandaşlar da oyunu meraklı gözlerle izledi. Suyun soğuk olması nedeniyle oyunlarını sergilemekte oldukça zorlanan tiyatroculardan Levent Karavural, "Marmaris'teki tiyatro sıkıntısını dile getirmeye çalıştık. Biz tiyatroyu seviyoruz ve bunu yetkililere bildirerek yardım istedik. İnşallah istediğimiz olur ve tiyatromuza kavuşuruz" dedi.
Oyunun yönetmeni Murat Ersan ise, yerel yöneticilerin 20 yıldır verdikleri tiyatro sözünü biran önce yerine getirmelerini isteyerek, "20 yıldır Marmaris'e bir tiyatro sahnesi yaptıramadık. Bunun ayıbını anlatmaya çalıştık. Yerel yöneticileri gezdik bize sözler verdiler. İnşallah bu sözler 20 yıldır verilen sözlere benzemeyecek. Yakında ümit ettiğimiz projeler var. İnsanlar düğünden çıktıktan sonra biz salona girip çalışmak istemiyoruz. Biz tiyatroya meraklı çocuklarla beraber tiyatroda zaman geçirmek, orada yatmak, orada kalkmak istiyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2006 Cuma 19:54:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?