6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Vali'den 'inşaat yasağı' genelgesi

Muğla Valisi M. Temel Koçaklar, "İnşaat Yasağı"nın bazı bölgelerde ihlal edilmesi üzerine kaymakamlıklara ve ilgili kurumlara iç genelge göndererek yasağa her kesimin uymasını istedi. 

Muğla Valisi M. Temel Koçaklar imzasıyla hazırlanan genelge, Muğla Belediye Başkanlığı, kaymakamlıklar, İl Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne gönderildi. Valilik genelgesinde, 1 Mart 2006 tarihinde alınan ve "Kültür, Turizm ve Çevre İl Koordinasyon Kurulu"nun 20 nolu kararında belirlenen "İnşaat Yasağı"na, bazı yerleşim birimlerinde uyulmadığı ve inşaat faaliyetlerinin sürdürüldüğüne dair duyumlar alındığı belirtildi. 

Muğla ve yöresinde, turizm hareketlerinin yoğun yaşandığı, "15 Mayıs-15 Ekim 2006" tarihleri arasında uygulanan "İnşaat Yasağı"na eksiksiz uyulması istenilirken; önceki yıllarda bu hususa gerektiği şekilde uyulmaması sonucu, rezervasyon iptallerinin bile yaşandığına dikkat çekildi. Valilik genelgesinde ayrıca, Muğla ilinin dünya turizm piyasasında elde ettiği olumlu imajı zedeleyecek ve ülkemiz turizmine darbe vuracak olan "İnşaat Yasağı" ihlallerinin olmaması için, tüm kişi ve kuruluşların görev ve sorumluluklarının bulunduğu işaret edildi. Genelgenin son bölümünde de "İnşaat Yasağı" ile ilgili bakanlık genelgesine ve İl Koordinasyon Kurulu kararlarına uymayanlar hakkında, yasal işlem yapılması, konunun ilgili kuruluşlarca titizlikle takip edilerek, herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmemesi istendi. 

Bakanlık ve Valilik genelgelerine uymayanlar hakkında, İller İdaresi Yasası ve Çevre Yasası doğrultusunda yasal işlem uygulanacak.
.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2006 Pazartesi 15:45:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?