6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Vali'den şiddet genelgesi

Muğla Valisi M. Temel Koçaklar, okullardaki şiddet, madde bağımlılığı ve çeteleşme konularında, kaymakamlıklar, okul müdürleri ve ilgili kurumlara gönderdiği genelgede, bu konuda koruyucu önlemler alınması talimatı verdi.

Muğla Valisi Koçaklar, gönderdiği genelgede, konuyla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliğinde hazırlanan "Çocukların ve Gençlerin Risklerden Korunması İle İlgili Yerel Önleme Programı"nın uygulanmasını isterken, konuya gereken duyarlılığın gösterilmesini ve gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliğiyle hazırlanan ve genelge ekinde gönderilen raporda, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın ve gençlerimizi, aile içinde, okulda ve yaşadıkları sosyal çevrede tehdit eden olumsuzluklara ve risklere yer verildi. Raporda, şiddetin nedenleri olarak; 'çocuğun içinde yaşadığı sosyal çevre, anne ve babanın ilgisizliği, eğitimsizlik, çocuğun psikolojik durumu, ekonomik koşullar, şiddet içerikli yayınlar, programlar ve oyunlar, büyükleri taklit' maddeleri sıralandı. Madde bağımlılığının nedenlerinin; 'merak, yaşadığı sorunlara çözüm arama, beğeni toplamak, gruba ait olma ihtiyacı, arkadaş baskısına hayır diyememe' olduğu belirtilen raporda çeteleşmenin nedenlerinin ise; 'üyelerine güç ve prestij sağlama, çevre, aile, okul ve akran etkileşimindeki olumsuzluklar, bir gruba ait olma ihtiyacı, ergenin risk alma ve marjinal olmaya yatkınlığı' olduğu ifade edildi.

Raporda, okulların yanı sıra, ilgili tüm kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin ve basının görev ve sorumluluklarının ayrıntılarına da yer verildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 21:10:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?