5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Yangın onun umurunda mı!

Muğla'nın gözde turizm merkezlerinden Bodrum’un tersaneleri ve tatil köyleri ile ünlü İçmeler Mevkii’nde, bir tekneden atıldığı iddia edilen havai fişeğin makilik ve ormanlık alana düşmesi sonucu yangın çıktı. Yangın ekiplerin çalışmasıyla kontrol altına alındı. 

Başta tersaneleri tehdit eden, daha sonra rüzgarın etkisiyle yön değiştirip yerleşim yerlerine doğru ilerleyen yangında ilk belirlemelere göre 7 hektarlık makilik ve genç orman alanı kül oldu.

Bodrum’un Kumbahçe Mahallesi’nde, 5 yıldızlı turistik tesisler ve tekne yapım tersaneleriyle ünlü İçmeler Mevkii’nde, görgü tanıklarının iddiasına göre, bir tekneden atılan havai fişeklerden birinin makilik ve genç ormanlık alana düşmesi sonucu yangın çıktı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı ve tersanelere 50 metre kadar yaklaştı. Ancak alevlerin çok sayıda teknenin bulunduğu tersanelere sıçraması Bodrum ve çevredeki sekiz belediyeden gelen itfaiyeye ekipleri ile tersane işçilerinin yoğun çabasıyla önlendi. Yangının dumanları ve külleri Datça ve Gökova’ya kadar ulaşırken Bodrum, Bitez ve Gümbet sahillerinde tatil yapan yerli ve yabancı turistler yangını korkuyla izledi.

HORTUMU BIRAKIP KAÇTILAR

Bodrum Orman İşletme Şefi Doğan Demir ve Milas Orman İşletme Müdürü Bayram Ali Atik’in de katıldığı söndürme çalışmalarında 60 orman işçisi 45 itfaiye eri, 14 arazöz, otellere su taşıyan 13 kamyon ve 120’ye yakın tersane işçisi görev yaptı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla Yalı Beldesi'ne doğru devam eden ve büyüyen yangın, aradan geçen 1.5 saatlik süre içerisinde kontrol altına alınamadı. Rüzgarlarla yön değiştiren alevlerin hızla itfaiyecilerin üzerine gelmesi üzerine iki itfaiye eri hortumları bırakıp kaçarak kurtulabildi.

Yangın söndürme uçakları ve helikopterlerinin 1 Haziran’dan itibaren Muğla bölgesinde hizmete başlayacak olması nedeniyle alevlere havadan müdahale edilemedi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Bodrum İçmeler Mevkii'nde çıkan yangın saat 16.15 sıralarında kontrol altına alınabildi. Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Metin Alkaya’nın söndürme ekiplerini yönettiği yangını söndürme çalışmasına daha sonra bir greyder ve iki kepçeyle, çevre ilçelerden gelen dört arazöz katıldı.

Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mazlum Ağan, yangının çıkış nedeninin henüz kesin olarak belirlenemediğini, görgü tanıklarının ifadelerine başvurulacağını belirterek, “En büyük tesellimiz, yangının, Avrupa ve dünyaya ihraç ettiğimiz Bodrum ahşap gulet teknelerinin yapıldığı tersanelere sıçramaması. Şiddetli rüzgarın da etkisi ile hızla büyüyen yangına anında ve hızla müdahale edilmeseydi bir facia olabilirdi. Yangın söndürme ekipleri ve tersane işçileri soğutma çalışmalarına devam ediyor” dedi.

GÜNEŞLENME

Orman yangınını söndürme çalışmaları sürerken, bir kadının yangına aldırmadan güneşlenmeye devam etmesi ise ilginç bir görüntü oluşturdu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2006 Pazar 18:40:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?