5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

4.5 ton yoğurt imha edildi

Gaziantep'te çeşitli market ve bakkallara yönelik yapılan denetimlerde, sağlıksız olduğu tespit edilen 4.5 ton yoğurt imha edildi.

Gaziantep Tarım İl Müdürü İbrahim Yılmaz, yaptığı açıklamada, kentin değişik semtlerinde bulunan market ve bakkallara yönelik denetimlerin sürdüğünü belirtti.

Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü'ne bağlı gıda kontrol elemanlarının her ay periyodik olarak 5 ekip halinde kentin tüm market ve bakkallarını denetlediklerini ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

“Elemanlarımız, özellikle halkın yoğun alışveriş yaptığı market ve bakkalları denetlemeye ağırlık veriyorlar.

Denetimlerde, sağlıksız gıda ürünü bulunduran işyerlerine ağır para cezası kesiliyor. Sağlıksız bozuk gıdalar ise alınıp imha ediliyor.”

Vatandaşların, özellikle gıdada etiketsiz ürün almamalarını, etiketi olan ürünlerin ise son kullanma tarihine dikkat etmeleri gerektiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

“Bazı market ve bakkallar, tüm ısrarlarımıza ve yasal cezalara rağmen açıkta ürün satmaya devam ediyorlar. Son yaptığımız denetimlerde, köy yoğurdu adı altında alüminyum kovalarda açıkta yoğurt satıldığını tespit ettik. Ele geçirilen 4.5 ton yoğurdun yapılan analiz raporları sonuçlarına göre sağlıksız olduğunu belirledik. Yoğurtların tümü imha edildi.”

Yılmaz, Gaziantep kent merkezi ve ilçelerde gıda ürünü satan tüm işyerlerinde denetimlerin devam edeceğini, işyeri sahiplerini bir kez daha halkın genel sağlığını tehlikeye düşürecek sağlıksız gıda satmamaları konusunda uyardıklarını sözlerine ekledi.
AA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 12:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?