4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

64 öğrenci zehirlendi

Gaziantep'te, Pakize-Kemal Öğücü İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 64 öğrenci, içtikleri meyve suyundan zehirlendi.

Serinevler Mahallesi'ndeki Pakize-Kemal Öğücü İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 64 öğrenci bulantı, kusma ve karın ağrısından şikayet edince, Çocuk Hastanesi ve 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Çocuk Hastanesi Başhekimi Mehmet Berk, kendi hastanelerinde 28 öğrencinin tedavi altına alındığını belirterek, "Gıda zehirlenmesiyle gelen öğrencilerin tedavilerine başlandı. Okulun kantininden aldıkları meyve suyundan zehirlendiklerini tahmin ediyoruz. Öğrencilerin hayati tehlikeleri bulunmamaktadır" dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım da gıda zehirlenmesi teşhisi konulmasıyla birlikte tüm tedbirlerin alındığını ve okul kantininde satışın yasakladığını ifade ederek, "Kantinde satılan gıdalardan numuneler aldık. Okulun içme suyundan da tahlil için numune aldık. İncelemeler sonucunda numunelerin sağlıklı olup olmadığı anlaşılacaktır" dedi.

Hastanelerde tedavileri süren öğrenciler ise sabah kantinden aldıkları meyve suyunu içtikten sonra rahatsızlandıklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 15:30:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?