4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

"50 polis bir hakemi koruyor"

Gaziantepspor Teknik Direktörü Faruk Hadzibegic, Türk futbolu ve Futbol Federasyonu'nun bu kadar problemli olduğunu bilmediğini söyleyerek, "Futbol hayatımda yaşamadığım olaylara şahit oldum. Bir maç sonrası 50 polis bir hakemi koruma altına alıyorsa, sorun büyük demektir" dedi.

Türkiye geldiğinde büyük hedefleri olduğunu ancak yaşadığı olaylardan sonra kendisini sorgulamaya başladığını söyleyen Hadzibegic, Gaziantepspor'u ilk 4 takım arasına sokmak için kendisine bir hedef çizmesine rağmen bu hedefinin gerçekleşmesinin imkansız olduğunu belirtti.

Hadzibegic, "Türk futbolu ve Futbol Federasyonunun bu kadar problemli olduğunu bilmiyordum. Futbol hayatımda yaşamadığım olaylara şahit oldum. Bir maç sonrası 50 polis bir hakemi koruma altına alıyorsa, sorun büyük demektir. Ben buraya çalışmaya ve yeni bir şeyler öğrenmeye geldim. Bu sorunu çözmek için herkes bir araya gelerek, radikal kararlar alması gerekiyor. Türk futbolunda normal olmayan bir şeyler olduğu çok açık" ifadelerini kullandı.

Hadzibegic, sezon başından bu yana sistematik olarak bir zorluk yaşadıklarını iddia ederek, "Bu kadar polemiğin futbolun içinde yer alması doğru değil. Hakemler hakkında konuşmayı doğru bulmuyorum. Ancak şu bir gerçek ki sürekli biz zorlandırılıyoruz" diye konuştu.
3 - 3 berabere kaldıkları Ankaraspor maçını da değerlendiren Hadzibegic, "Bu maçta galibiyete hazırdık, ancak Jaba'nın golünde kendimizi tuzağa düşürdük. Kartlar, maçın fizyonimisini değiştirdi. Krita, büyük sorumsuzluğuyla takımını zor duruma düşürdü. Krita'nın yaptığı hata cezası kalmayacaktır. Hakem, Faruk ve Krita'ya gösterilen kartlarda haklıydı, ama benzer pozisyonda neden Ankarasporlu futbolcuya kırmızı kart gösterilmediğini bir türlü anlamıyorum" dedi.

Sakatlıktan kurtulduktan sonra ilk onbirde forma giyen Krita, 2 maçta da kırmızı kartla oyun dışı kalması teknik heyet ve yönetim tarafından "sorumsuzluk" olarak nitelendirildi. Gençlerbirliği maçında attığı gol sonrası sarı kartı olduğunu bilmesine rağmen formasını çıkararak, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek, oyun dışı kalan Krita, Ankaraspor maçında ise Jaba'ya yaptığı kasti hareket sonucu kırmızı kartla cezalandırıldı 2 maçta kırmızı kart görerek, takımını eksik bırakan Krita'ya cezanın kapıda olduğu belirtildi.

Bu arada Hadzibegic, milli maçlar nedeniyle lige verilen haftadan dolayı önceden açıkladığı 3 günlük izni 4 güne çıkardı. Kırmızı-siyahlı ekip Beşiktaş maçı hazırlıklarına Perşembe günü başlayacak. Milli takımlara çağrılan Lazarov, Tarık ve Fahmi ülkelerine gitti. Beşiktaş maçında kırmızı kart gören Faruk ve Krita takımdaki yerini alamayacak.

.
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2005 Pazartesi 15:39:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?