6
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Mehmet Kızıl'dan açıklama

Gaziantepspor Kulübü Basın Sözcüsü Mehmet Kızıl, bu sezonki hedeflerinin UEFA Kupası'na katılmak ve Fortis Türkiye Kupası'nı müzelerine götürmek olduğunu belirtti. 

Gaziantepspor Kulübü Basın Sözcüsü Mehmet Kızıl, ligin başında yönetim olarak taraftara yıldız bir futbolcu sözü verdiklerini hatırlatarak, "Brezilya'nın Santos Kulübü'nün 10 numarası olan Tabata'yı transfer ederek bu sözümüzü yerine getirdik ve Tabata'nın transferi Brezilya kamuoyunda bu sezon en önemli transferlerden biri olarak gösterildi. Kısa süre içinde tüm sporseverlerin gönlünde taht kuran Tabata'yı Gaziantepspor ve Türk futboluna kazandırmanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.
Dünyanın hiçbir ülkesinde hakemlerin Türkiye'deki kadar tartışılmadığını ifade eden Kızıl, "Hakem hataları, futbolun içinde olan bir durumdur. Hakemlerimizi bu denli tartışmak Türk futboluna zarar vermekten öteye gitmez. Hakemlerimizin zaman zaman bizim maçlarda da sonuca tesir edecek hatalar yaptığına şahit olduk. Bütün sezona baktığımızda hemen hemen her takımın hakem hatalarına maruz kaldığını görüyoruz. Bu sezon diğer sezonlara oranla hakemlerimizin hiçbir takıma kolay penaltı vermediğini, bu da hakemlerimizin maçları iyi niyetle yönettiklerinin ispatıdır. Yapılan hataları en aza düşmesi için yöneticiler, futbolcular ve taraftarlar olarak hakemlerimize sahip çıkılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi. 

Yönetim olarak istikrardan yana olduklarını dile getiren Kızıl, "Hocamızın raporu doğrultusunda gerekli mevkilere transferler yapacağız. Mevcut olan iyi havayı bozmak istemiyoruz. Forvet mevkiine hocamız Nurullah Sağlam'ın isteği doğrultusunda transfer yapmak için çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.
İlk yarının son maçında Bursaspor ile oynadıkları ve 2-0 kazandıkları maçta kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlara da teşekkür eden Kızıl, "Bu maçta verdikleri büyük destek, oluşturdukları atmosferle en az sahada mücadele eden futbolcularımız kadar bu anlamlı galibiyette hak sahibi olan taraftarlarımıza yönetim olarak teşekkür ederiz. Bundan sonraki maçlarımızda da aynı atmosferle takımlarını yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Ayrıca Beşiktaş ile oynayacağımız kupa maçında taraftarlarımıza Gaziantepspor atkısı dağıtacağız" dedi. 

Sezonun ilk yarısında toplanan 25 puanın bir Anadolu kulübü için iyi bir puan olduğunu savunan Kızıl, "Bu sene mutlak hedefimiz UEFA'ya gitmek ve Türkiye Kupası'nı almaktır. UEFA yolunda kupa maçlarında da alacağımız iyi sonuçlar önümüzü açacaktır" diyerek sözlerini noktaladı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 13:56:26
Güncelleme :24 Aralık 2008 Çarşamba 13:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?