5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

"G.Saraylılara hizmet verdik"

Gaziantep'te, Pazar gecesi konvoy oluşturarak Galatasaray'ın şampiyonluğunu kutlayan 100 araca, Fenerbahçeli Trafik Şube Müdürü Mehmet Nacar'ın talimatıyla 49'ar YTL para cezası kesildi. 

Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan etmesiyle sokağa dökülen ve gecenin geç saatlerine kadar araçlarıyla uzun konvoylar oluşturarak kutlama yapan taraftarlar, özellikle Başkarakol, Ordu, İstasyon ve İnönü caddeleri ile Atatürk ve Fevzi Çakmak bulvarlarında trafiğin kilitlenmesine yol açtı. 

Gaziantep polisi, kutlamaların olaysız geçmesi için yoğun güvenlik önlemi alırken, asayiş ve çevik kuvvet polislerinin yanı sıra trafik ekipleri de trafik akışını sağlamak için gece geç saatlere kadar yoğun mesai yaptı. Polisin uyarı ve ikazlarına uymayan 100 araca, 73. maddeye göre çevreye verdikleri rahatsızlıktan dolayı 49'ar YTL para cezası kesildi. Trafik cezalarının, koyu Fenerbahçeli olduğu bilinen Trafik Şube Müdürü Mehmet Nacar'ın talimatıyla verildiği ileri sürüldü. 

Trafik Şube Müdürü Mehmet Nacar, Fenerbahçeli olduğunu kabul ederek, 100 araca ceza kesilmesiyle ilgili şunları söyledi: "Ben Fenerbahçeli'yim. Ancak o gece şampiyonluk kutlamalarını Fenerbahçeliler yapsaydı aynı emri verirdim. Tüm ekiplerimiz o gece 3 saat Galatasaraylılar'a hizmet verdi. Konvoyların, trafik akışına engel olmaması için çaba sarf edildi. Ekiplerimizin tüm uyarılarına rağmen konvoylar trafiği kilitledi. O gece güvenliği sağlamaya çalışan polislere saldırıldı. Türk bayrakları yerlerde sürüklendi. Hasta ve yaralı taşıyan ambulanslar konvoyların arasında kaldı. 3 saat tüm uyarı ve ikazlarımıza rağmen Gaziantep'te trafik akışını normale döndüremedik. Saat 21.00'de başlayan kutlamalar, kontrolümüz dışına çıktığından dolayı saat 23.20'den itibaren trafik cezası uygulamasına geçmek zorunda kaldık. Polis uyarı ve ikazlarına uyulmadığı için 101'er YTL ceza kesebilirdik. Biz sadece 73. maddeye göre çevreye verdikleri rahatsızlık ve gürültüden dolayı 100 araca 49'ar YTL trafik cezası kestik. 2 maddeyi de uygulayabilirdik." 

Nacar, Fenerbahçeli olmasından dolayı ceza kesilmesi talimatını verdiği iddialarının çok çirkin olduğunu ifade ederek, "Polisin görevi, tuttuğu takıma göre davranmak değildir. Ceza kesmek bizim son çaremizdi. Trafik akışına engel olan araçlar tespit edilerek, plakalarına ceza kesildi. Ve zorunluluktan dolayı bu uygulamaya geçmemizle birlikte o saate kadar trafiğin kilitlenmesine yol açan konvoy, normal düzenine geçti. O gece ben ve ekibimle birlikte yüzlerce polis, Galatasaraylılar'a hizmet verdik" dedi.
.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2006 Salı 16:42:53
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 10:29:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayhanekmen IP: 192.165.213.xxx Tarih : 30.05.2006 17:31:51
ben müdürün bu tavrına kesin bir ifade ile fanatizm diyorum.akademisyen biri için oldukça basit bir davranış kanunları uyguladım demesin bu ülkede kanun yalnız antep demi var.bu gibi ulusal olaylarda teşkilatın daha duyarlı olması gerekmezmi.ayrıca bütün FB Lileri de yürekten kutlarım.