5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Biri deklanşöre biri tetiğe bastı

Gaziantep'te bir polis memuru, kendi silahıyla poz veren kız arkadaşının fotoğrafını çektiği sırada, silahın ateş alması sonucu başından vurularak hayatını kaybetti. 

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli 2 yıllık polis memuru Abdullah Ata (22), polis memuru arkadaşının Konak Mahallesi'ndeki evinde kız arkadaşı Gönül A. (20) ile buluştu. Kız arkadaşıyla evde bir süre vakit geçiren Ata, tabancasını arkadaşına vererek, poz vermesini istedi. Silahı erkek arkadaşına doğrultarak poz veren Gönül A, flaş patladığı sırada refleksle tetiğe dokundu. Tabancanın ateş alması sonucu başına isabet eden kurşunla kanlar içinde yere yığılan polis memuru Abdullah Ata, olay yerinde hayatını kaybetti.

Ağabeylerinden biri polis memuru, diğeri uzman çavuş olan genç polis memuru için Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde cenaze töreni düzenlendi. Törende, anne Gümüş ve baba Mehmet Ata'nın feryatları, Ata'nın cenazeye katılan mesai arkadaşlarını gözyaşlarına boğdu. 

Törende konuşan Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Abdullah Ata'nın silaha olan düşkünlüğünden bahsederken, "Yine kendi silahıyla hayatını kaybeden polis arkadaşımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Buradan ailesine sesleniyorum; bir oğullarını kaybettiler, oysa emniyet teşkilatındaki tüm polisler onların birer evladıdır" dedi.
Okunan duaların ardından mesai arkadaşların omuzlarında ambulansa konulan Abdullah Ata'nın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Aksaray'a gönderildi. 

Silaha olan düşkünlüğü nedeniyle zaman zaman arkadaşları tarafından uyarılan Abdullah Ata'nın, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görev yapmak için başvuruda bulunduğu, ancak yaşı genç olduğu için başvurusunun kabul edilmediği öğrenildi. 

Gözaltına alınan 20 yaşındaki Gönül A., ifadesinin alınmasından sonra adliyeye sevk edildi. Sanık, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece "kazayla adam öldürmek" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2006 Salı 14:04:38
Güncelleme :30 Mayıs 2006 Salı 18:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?