4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Celal Doğan'dan çarpıcı açıklamalar

Gaziantepspor Kulübü Başkanı Celal Doğan, bugün 60 milyon dolar bütçeli Beşiktaş ile 50 milyon dolar bütçeli Trabzonspor'un önünde olmalarına rağmen kimseyi memnun edemediklerini söyledi.

Celal Doğan, Gaziantepspor'un bu yıl ilk kez banka kredisi almak zorunda kaldığını belirterek, "Beşiktaş ve Trabzon gibi takımların üzerinde olmamızdan rahatsızlık duyuyorlar. Bu kent Gaziantepspor'a ne yaptı ki, bundan fazlasını istiyor. Bu takımı 15 yönetici ile yaşatmaya çalışıyoruz. Gaziantepspor'un bize herhangi bir faydası yok. Biz, ne yapıyorsak, Gaziantepspor için yapıyoruz. Ancak şu iyi bilinmeli, ben, bu takımı her önüne gelene teslim etmem. Yarın ne olacağını bilmediğim adamlara veremem. Bu takıma başkan olmak isteyenler 'Biz 20 milyon dolar bütçe hazırladık' deyip karşımıza çıksın, biz de seve seve bu bayrağı teslim edelim" dedi.

2 yıl sonra kulübün içini boşaltacak kişilere takım veremeyeceğini ifade eden Doğan, "Yönetimden 15 kişi, bu takım ile deplasmana gidiyor. Başka işadamlarına gitsen, '1 milyon dolar verin' desen dudağı uçuklar. Bu takımı şirketleşmeye götürüyoruz. Denizbank ile görüşmeler sürüyor. Gaziantep eski Valisi doğalgaza ortak olmamızı engelledi. Başkaları da siyasi amaçlarla TEDAŞ'a mani oldu. Eğer bunlar gerçekleşseydi, Gaziantepspor, Manchester United gibi 100 yıl, bin yıl yaşayacak takım haline gelirdi" diye konuştu.

Celal Doğan, Gaziantepspor takımına kentin sahip çıkması gerektiğini belirterek, "Gaziantepspor, 15 bin kişilik stadı dolduramıyor. Şampiyonluğa oynasa, o zaman tribünleri doldurabilir mi? Bence şampiyonluğa oynayacak ayağı eksik olduğu için motive olamıyor. Büyük kulüp olmak, sadece iyi bir yönetim ve iyi bir takımla gerçekleşmiyor. Taraftarla büyük takım olunur. Bu takımda gedik açmanın faydası yok. Bireysel ihtiraslarımıza, zevklerimize, bireysel kaprislerimize ve çıkarlarımıza Gaziantepspor'u feda etmemek lazım. Beni sevmeyebilirsiniz, Gaziantep hepimizindir. Benim sırtımdan Gaziantepspor'a vurmayın" şeklinde konuştu.

Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'yle aynı grupta olduklarını, buna rağmen gruptan çıkabilme şansları bulunduğunu kaydeden Gaziantepspor Başkanı Celal Doğan, "Türkiye Kupası'nda 2 galibiyet ve 1 beraberlik aldığımız takdirde gruptan çıkacağımızı zannediyorum. Kurayı kötü değerlendirmiyorum. Finalde kazanırsanız 3 milyon doların üzerinde para alacaksınız. Her maça çıkış için 60 bin dolar, galibiyetine ayrı bir 60 bin dolar alacaksınız. Bu bir avantajdır" dedi.

A Milli Takım'ın İsviçre karşısındaki şansını da değerlendiren Celal Doğan, şunları söyledi: "İsviçre, oyun disiplininden kopmayan bir takım. Grubunda hiç yenilmemiş ama zor takımları da yenememiş. 90 dakikayı ciddiye alarak, iyi bir oyun ortaya koyabilirsek yenemeyeceğimiz takım yok. Yüzde 51'lik şansımız olduğuna inanıyorum."

Celal Doğan, Türk antrenörlerle çalışmamaları konusunda yapılan eleştirilere ise, "Yerli hocayla çalışmak istedim ama sağdan say 5 hoca, soldan say 5 hoca, başka yok. Lekelendiler. Bu nedenle yabancı hocayla çalışmak zorunda kaldık" sözleriyle yanıt verdi.
Celal Doğan, ligin 10. haftasında 10 teknik direktörün görevine son verilmesini yanlış bulduğunu, çok sık hoca değiştiren takımların çok zor ligde kaldığını hatırlatarak, panik yapılmaması gerektiğini kaydetti.

Kulüplerin, İddaa'daki paylarının çok düşük olduğunu da vurgulayan Doğan, bunun ligde yeni bir krize yol açabileceğini belirterek, "İddaa ile sorunlar çıkabilir. Bayiler, kulüplerden daha fazla pay alıyor. Bayii 9 alıyor, biz 5 alıyoruz. Bir de onun üzerinden vergi ödüyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 17:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hacı ökkeş IP: 85.98.193.xxx Tarih : 19.10.2005 11:14:06
Sayın Başkanım gereken herşeyi iyi açıklamış,bu takıma taraftardan başkası sahip çıkamaz.Bizde Gantepli olarak takımımızı tesdeklemeliyiz.Baskana saygılarımı sunar,Gantebe hizmetlerinden dolayı tesekkür ederiz.