4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Faruk ve Krita'ya para cezası

Gaziantepspor yönetimi, bu sezon 2'şer kırmızı kart gören Faruk ve Krita'ya 10'ar bin dolar para cezası verdi.

Gaziantepspor yönetimi, ceza yönetmeliğini uygulamaya koydu. Ligin 12. haftasında 7 kırmızı kart görerek, dikkatleri üzerine çeken kırmızı-siyahlı takımda Krita ve Faruk 2'şer kırmızı kartla başı çekti. Yönetim bu futbolcuları uyararak, 10'ar bin dolar para cezası verdi.

Gaziantepspor, bu sezon geçen sezonlara göre çok daha farklı bir grafik çizdi. Geçmiş yıllara göre evinde başarılı olamayan Gaziantepspor, 6 deplasman maçından sadece Trabzon ve Fenerbahçe maçlarından boş dönerken, 4 maçtan da 3'er puan çıkardı. Kırmızı-siyahlı ekip, Kamil Ocak'ta oynadığı maçlarda ise Kayseri Erçiyesspor'a mağlup olurken, 5 maçtan da beraberlikle ayrılarak, hayal kırıklığı yaşattı. Kendi sahasında henüz 3 puan sevinci yaşayamayan Gaziantepspor, faturayı hakem hatalarına kesti.

Gaziantepspor Kulübü Başkanı Celal Doğan, hakem hatalarından dolayı çok önemli puanlar kaybettiklerini, şu anda ligin ilk 3 takımı arasında yer almaları gerektiğini söyledi.

Teknik Direktör Faruk Hadzibegic ise yıllardır gerek futbolcu ve gerekse teknik adam olarak yaşadığı Fransa'da şahit olmadığı olayları Türkiye liginde gördüğünü ifade ederek, "Hakemler bu kadar gündemde olmamalı. Bir maç sonrası 50 polisin hakemlerin etrafında koruma duvarı oluşturması hoş değil. Bugüne kadar hakemler hakkında konuşmayı uygun görmedim. Biz konuşmazsak bile birileri bizim adımıza bunları yeterince konuşuyor. Ancak ortada bir gerçek var ki, bizler sistematik olarak zorlandırılıyoruz. Hakem hataları yüzünden puan kayıplarımız var. Hedefim bu takımı ligin ilk 4 takımı arasına sokmaktı. Ancak şu ana kadar yaşadığım olaylardan sonra bunun zordan öte imkansız olduğudur. Bizim için lig ilk 5 sıradan sonra başlıyor" dedi.

Öte yandan, Gaziantepspor'da 4 günlük izin yarın sona eriyor. Beşiktaş maçının hazırlıklarına yarın günde çift idmanla başlayacak Gaziantepspor'da cumartesi gününe kadar sürecek çalışmalardan sonra pazar günü futbolculara 1 gün izin verileceği ve pazartesi gününden itibaren Beşiktaş maçının ikinci etap çalışmalarına başlanacağı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 14:20:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?