3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Futbolculardan Doğan'a destek

Gaziantepsporlu futbolcular, düzenledikleri basın toplantısıyla, 4-1'lik Kayserispor mağlubiyeti sonrası Kulüp Başkanı Celal Doğan'a yapılan saldırıyı sert bir dille kınadı.

Gaziantepsporlu futbolcular Erman, Özgür, Sedat, Hasan Yurt ve Barış, Celal Doğan Tesisleri'nde düzenledikleri basın toplantısında, Kayserispor maçı sonrası Celal Doğan'a yapılan saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Kırmızı-siyahlı futbolcu Erman, üvey evlat durumuna düştüklerini belirterek, "Kayserispor maçı sonrası başkanımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz. Uzun yıllar bu takıma ve Türk futboluna hizmet etmiş bir başkanın bu şekilde bir saldırıya maruz kalması tüm takım arkadaşlarımızı derinden üzmüştür. Bizler bunu yapan taraftarların karşısındayız. Bu zaten büyük bir taraftar kitlesi değil, küçük bir topluluk. Başkanımızın istifa kararı ise bizi kaç gündür üvey evlat gibi bıraktı. Çeşitli kulüplerde oynadım. Her gittiğim takımda o kentin valisi, belediye başkanı ve emniyet müdürü destek veriyordu. Burada böyle bir desteği görmedim. Başkanımız hepimize babalık yapıyordu" diye konuştu.

Kırmızı-siyahlı futbolcu Sedat ise Gaziantepspor'un bugünlere gelmesini Celal Doğan'ın sağladığını belirterek, "Sadece kulüp başkanı olarak olaya yaklaşmıyoruz. O bize başkandan öte baba gibi yaklaşıyordu. Başkanımızın gitmesini istemiyoruz. Gitmemesi için de elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Başkanın 'bırakacağım' dediği günden bu yana ben böyle bir başkanı kaybedeceğimden dolayı üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Gaziantepspor'un orta sahadaki başarılı ismi Özgür de, "Başkan Celal Doğan yoksa, ben de yokum" diyerek, "Ben profesyonel bir futbolcuyum. Yöneticilerin değişmesi bizlerin dışında gelişen olaylardır. Ancak benim Gaziantepspor'a gelmemde en büyük katkıyı Başkan Celal Doğan yaptı. Başkanımız gittiği taktirde ben de Gaziantepspor ile yollarımı ayırırım. Sezon sonunda sözleşmem sona erecek. Başkanım olmadığı takdirde bir daha masaya oturmayacağım" diye konuştu.

Gaziantepsporlu diğer futbolcular Barış ve Hasan Yurt ise takımdaki tüm arkadaşları adına konuştuklarını, Başkan Celal Doğan'ı başkan olarak değil, hep bir baba olarak gördüklerini ifade ederek, onun gitmesinin takım üzerinde olumsuz etki yapacağını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 17:51:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?