5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

G.Antep Kongresinde gergin anlar

Gaziantepspor Kulübü Olağanüstü Kongresi'nde Kulüp Başkanı Celal Doğan ile başkan adaylarından Ahmet Yılmaz arasında gergin anlar yaşandı.

Celal Doğan'ın başkanlığı bıraktığını açıklamasından sonra kongre kararı alan Gaziantepspor'un Gaziantep Ticaret Odası'nda yapılan olağanüstü kongresinde 3 aday başkanlık için yarıştı. İlk kez büyük bir katılımın olduğu kongrede, divan başkanlığına Nedret Kitapçı seçildi. Kongrede ilk sözü, kulübün 14 yıl başkanlığını yapan Celal Doğan aldı. Kulüp başkanlığını sporda tırmanan terör ve şiddetten dolayı bıraktığını söyleyen Doğan, "Futbolda tırmanan şiddet tehlikeli boyutlara geldi. Futbol amacı dışına çıkmaya başladı. Artık tribünlere gelen taraftar bulamaz noktaya geldik" dedi.

Gaziantepspor'u Türkiye liglerine damgasını vuran bir kulüp haline getirdiklerine işaret eden Doğan, "Bugün maç naklen yayın haklarının hayata geçirilmesinde Gaziantepspor'un katkısı büyüktür. Kulüpler, bizim sergilediğimiz duruş karşısında ciddi gelirlere kavuştu. Gaziantepspor'u borçlu bir kulüpten bugün mükemmel tesisleri olan örnek bir kulüp haline getirdik. Vadesi gelen hiçbir borcumuz yoktur. Kulübü şahıslara borçlu olmaktan kurtardık. 4.5 trilyon liralık borç, ödenmeyecek ve çevrilmeyecek bir borç değildir. Gaziantepspor'un şu önündeki 4 ayı iyi geçirmesi ve sıkıntı yaşamaması için kentin manevi ve maddi olarak kenetlenmesi gerekir. Bugün Fenerbahçe, tüm kulüplere 10 yıl fark attı. Türk futbolunda artık müessese takımları dışında takımların başarılı olma şansı yoktur. Anadolu takımı diye bir unvan artık kalmayacaktır. Çok büyük bir sektör haline gelen futbolda, müessese takımları dışındaki takımların ayakta kalması çok zordur" diye konuştu.

Başkan adayları arasında ilk konuşmayı İbrahim Kızıl aldı. Listesinde mevcut yönetimden birçok isimi bulunduran Kızıl, Gaziantepli olmadığını eleştirenlere tepki gösterdi. Bu memleketin ekmeğini yediğini, ekmeğini yediği yere ihanet etmesinin mümkün olmadığını belirten Kızıl, ara transferde seçilmesi halinde Fransa'dan bir stoper ve Afrika Uluslar Kupası'nda oynayan 3 futbolcuyu transfer edeceklerini kaydetti. kızıl, Türkiye Kupası'nda iddialı bir takım olduklarını, ligde de sıkıntılı dönemi geride bırakmak için kadroya takviye yapacaklarını sözlerine ekledi.

Başkan adaylarından Cesur Özkeleş ise, Gaziantepli olduğunu, "Bu takıma sahip çıkılmıyor" dedikleri için aday olduğunu ve hedefinin Gaziantepspor'u şampiyon yapmak olduğunu belirtti.

Konuşmaları salonda gerginliğe yolaçan başkan adayı Ahmet Yılmaz da, Gaziantepspor'a kısa, orta ve uzun vadede projelerle hizmet vereceğini, ancak kulüp başkanlığını bıraktığını söyleyen Celal Doğan'ın aslında bırakmadığını, onun desteklediği İbrahim Kızıl ile varlığını hissettirdiğini ifade etti.

Kongrede Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan ve Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer birer konuşma yaparak, maddi ve manevi olarak takıma sahip olacakları sözünü verdi.

Konuşmalardan sonra 348 delegenin bulunduğu seçimlere gidildi. İlk oyu Celal Doğan kullandı. Oylama tamamlandıktan sonra sayıma hemen geçileceği belirtildi. Gaziantepspor ilk kez 3 adayla seçime giderken, katılımın yüksek olması dikkatlerden kaçmadı.

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 15:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?