4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

G.Antepspor kendi evinde çalıştı

Türkcell Süper Ligi'nin ikinci yarısına kendi tesislerinde hazırlanacak olan Gaziantepspor, Celal Doğan Tesisleri'nde toplanarak ilk antrenmanına çıktı.

Teknik Direktör Mesut Bakkal'ın ligin ilk yarısının sonuna doğru gönderilmesi sonucu Bünyamin Süral'e emanet edilen Gaziantepspor, son 2 haftayı da galibiyetle kapatmasının ardından kendi tesislerinde toplandı. Celal Doğan Tesisleri'nde toplanan Gaziantepspor'u ilk antrenmanında yöneticiler yalnız bırakmadı. Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, Asbaşkan Bilal Çeker, Altyapı Sorumlusu Mutlu Özpineci ve Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Büyükkömürcü çalışmaları izledi. Soğuk havada yapılan antrenmanda futbolcular düz koşu yaparak ısınma hareketlerinde bulundu.

Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, öncelikli olarak Türkiye Kupası maçlarını düşündüklerini belirtti. Anadolu kulüpleri için Türkiye Kupası maçlarının önemli olduğunu ve UEFA Kupası'na gidebilmenin en kısa yolunun Türkiye Kupası'ndan geçtiğini kaydeden Kızıl, "Rakip kim olursa olsun hiç önemli değil. Biz her takımı yenmek için sahaya çıkıyoruz. Hiç bir takımı küçümsemiyoruz. Türkiye Kupası'nda gidebildiğimiz yere kadar gitmeyi hedefliyoruz. Geçen yıllarda bu hedefleri yakalamak üzereyken, ligde durumumuz rahat olmadığı için önemseyemedik. Bu sezon hem kupada, hem de ligde hakettiğimiz yere geleceğimime inanıyorum" dedi.

Gaziantepspor'a zarar vermek için asılsız haberler yapıldığını iddia eden Kızıl, "Maddi sorunu olmayan kulüp yok. Büyük küçük her takımın problemi var. Ben iddia ediyorum; futbolculara en az borcu olan takım Gaziantepspor'dur. Ağacın kurdu ağaçta olmasa ağaç kurumaz. Bizim içimizde olumsuzluklardan medet bekleyenler var. Kulübü yıpratmak isteyenler oluyor. Aslı astarı olmayan haberlerle kulübe zarar veriliyor, bu bizi çok üzüyor" diye konuştu.
Kızıl, anlaşmaya vardıkları kaleci antrenörünün önümüzdeki günlerde Almanya'dan Türkiye'ye gelerek görevine başlayacağını kaydederek, "Bu arada, transferde 2-3 oyuncu ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bizim şu anda golcü sıkıntımız var. Buna rağmen sol ve orta alana da bakıyoruz. Yabancı ve yerli oyunculardan takip ettiğimiz oyuncular var. Üç büyüklerde oynayan çok kaliteli bir golcü ile görüşüyoruz. Fransa'da da bir forvet var takip ettiğimiz. Bu futbolcuyu hocalarımızdan birisini gönderip Fransa'daki maçını izlettireceğiz. Duruma göre anlaşmanın yollarını arayacağız" ifadelerini kullandı.

Gaziantepspor Asbaşkanı Bilal Çeker de, Bünyamin Süral ile yeni bir vizyon getirmeye çalıştıklarını dile getirerek, "Yardımcı Antrenörümüz İsmail Tavis ve Kondisyoner Tansu Yaan gelerek görevlerine başladı. Kaleci antrenörümüz de yakında geliyor. İkinci yarı daha iyi bir Gaziantepspor izlettirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Tespit ettiğimiz eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. İnşallah ikinci yarıda daha iyi şeyler olacak. Transferde eksik olan bölgelerimiz var. 2-3 isimle görüşmelerimiz sürüyor.

Görüştüğümüz futbolcularla ilgili olarak çok büyük mesafe aldık. Renklerimize bağlayacağımız 2 futbolcu kesin gibi, bu 3 de olabilir. İkinci yarının önem ve ciddiyetini biliyoruz. Hata yapmadan nokta vuruşu yapmak istiyoruz" dedi.
Altyapı Sorumlusu Mutlu Özpineci ve Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Büyükkömürcü ise, ikinci yarının hazırlıklarına, ilk yarının son 2 maçının kazanmanın morali ile başladıklarını ifade etti. Özpineci ve Büyükkömürcü, her takımın sahaya 11 kişi ile çıktığını, ancak kendilerinin daha yürekli oynayarak başarılı olacaklarına inandıklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2007 Pazar 21:58:41
Güncelleme :30 Aralık 2007 Pazar 22:01:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?