4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Galibiyet hasreti sürüyor

Gaziantepspor'un Kamil Ocak Stadı'ndaki galibiyet hasreti sürüyor. Kırmızı-siyahlı ekip, kendi sahasında Çaykur Rizespor ile oynadığı 5. maçta yine 3 puan sevinci yaşayamadı. Kendi sahasında Galatasaray ve Kayseri Erciyesspor'a mağlup olan Kırmızı-siyahlı ekip, 3 maçtan da sahadan beraberlikle ayrıldı.

Gaziantepspor Kulübü Başkanı Celal Doğan, Kamil Ocak'ta 3 puanı yeterli taraftar desteğini arkasında hissetmedikleri için alamadıklarını belirterek, "Maç başlar başlamaz golleri atıp, maç bittiğinde de farklı skorla galip gelmemizi mi istiyorlar ? Biz Real Madrid değiliz. Futbolda böyle bir şey de yok. Puan cetvelinde, 50-60 milyon dolarlık bütçelere sahip takımların üstünde bulunuyoruz, yine taraftarımızı memnun edemiyoruz. Kamil Ocak'a gelen takımlar, bize karşı daha kapalı ve defansif ağırlıklı bir oyun sergiliyorlar. Bu oyunu açmak için 12. adamın devreye girmesi gerekiyor. Taraftarımız yeterli desteği verse, belki Kamil Ocak'ta bu beraberlikleri yaşamazdık" dedi.

Maçlarda skorun taraftarı memnun etmediği dakikalarda yönetime ve teknik heyete yönelik tepkilere anlam veremediğini ifade eden Doğan, "Beraberlik veya mağlup olduğumuz anlarda tribünler hemen aleyhte tezahürata başlıyor. Maç henüz bitmediği halde, bir avuç insan takımına tepki gösteriyor. Bu baskı ve stres futbolcularımızı olumsuz yönde etkiliyor" diye konuştu.

Teknik Direktör Faruk Hadzibegic ise Kamil Ocak'ta galip gelememelerini taraftardan ziyade orta sahada yaşadıkları sıkıntılara bağladı. Taraftarın görevini yaptığını belirten Hadzibegic, "Biz tribünleri harekete geçirecek reaksiyonları saha içinde gerçekleştiremiyoruz. Eğer onu yaptığımız takdirde taraftarımız daha coşkulu bir şekilde bizi destekleyecektir. Sorun tamamen bizden kaynaklanıyor. Orta sahadaki sıkıntımız ve maç kazanamama stresi üzerimizde bir baskı oluşturuyor" dedi.

Bu arada, Gaziantepspor, kendi sahasında oynadığı tüm maçlarda tribünleri dolduramadı. Galatasaray maçında bile yer yer tribünlerin boş kaldığı Kamil Ocak'ta, her hafta taraftarın maça ilgisinin azaldığı gözleniyor. Gaziantepspor Kulübü, Çaykur Rizespor maçı öncesi hasılatın Pakistan'daki depremzedelere bağışlanacağını açıklayarak, taraftarları maça çağırdı. Pakistan'daki depremzedelere yapılacak bağış bile taraftarı tribünlere çekmeye yetmedi. Yaklaşık 3 bin taraftarın izlediği Gaziantepspor-Çaykur Rizespor maçında 23 bin YTL hasılat toplandı.

Gaziantepspor Kulübü Başkanı Celal Doğan, Pakistan'daki depremzedelerin yaralarını bir nebze olsun sarmak için maçın hasılatını bağışlayacaklarını açıkladıklarını, buna rağmen tribünlerin boş kalmasına üzüldüğünü belirterek, "Pakistan halkı, Kurtuluş Savaşı'nda yanımızda yer aldı. Çok büyük desteklerini gördük. Biz de isterdik ki onların az da olsun yaralarını saralım. Bu kadar paranın Gaziantep'ten gönderilmesine gönlüm razı olmayacak. Elde edilen hasılatın dışında yönetimdeki arkadaşlarımız da katkıda bulunarak daha fazla miktarda yardım yapacağız. Sonuçta bu yardım Gaziantep'ten gitmiş olacak" dedi.
Öte yandan, Gaziantepspor, rotasını Türkiye Kupası'na çevirdi. Ligde kendi sahasında Kayseri Erciyesspor'a mağlup olan kırmızı-siyahlı ekip, çarşamba günü oynayacağı Türkiye Kupası maçında rakibini yenerek, hem rövanşı almak hem de grupta avantajlı bir skor elde etmeye çalışacak.

Teknik Direktör Faruk Hadzibegic, iki kulvarda da en iyi şekilde mücadele vermek istediklerini, ligde yenildikleri Kayseri Erciyesspor'u bu kez yeneceklerini söyledi. Hadzibegic, Türkiye Kupası'ndan çok lige daha fazla önem verdiklerini sözlerine ekledi.
Gaziantepspor, Türkiye Kupası maçı hazırlıklarından sonra hafta sonu Fenerbahçe deplasmanına çıkacak. Kırmızı-siyahlı ekip, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını cuma gününe kadar sürdürecek.

.
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2005 Pazartesi 14:37:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?