5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Gaziantep'te Aybaba dönemi

Gaziantepspor, Teknik Direktör Samet Aybaba ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Celal Doğan Tesisleri'nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, futbolculuk ve teknik direktörlük kariyeri üst düzeyde olan Samet Aybaba'yı takımın başına getirmekten dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Kızıl, "Samet Aybaba, çalıştırdığı takımları üst sıralara taşıdı, 2 kez Türkiye Kupası'nı aldı. Anadolu takımlarını çalıştırmayacağı yönünde prensip kararı almıştı. Bu prensip kararını Gaziantepspor için bozdu. Gaziantepspor'a vereceği katkılarından dolayı hiçbir endişe duymuyorum" dedi.

Teknik Direktör Samet Aybaba ise daha önce de Gaziantepspor'u çalıştırdığını ifade ederek, "Çalıştırdığım dönemde bu takımda oynayan futbolcularla önemli başarılara ve güzelliklere imza attık. O dönemde oynayan futbolcuların bazıları, bugün çok önemli takımlarda oynuyorlar. Aynı heyecanı tekrar yaşamaya geldim. Prensip kararı almıştım. Ancak başkan, beni ikna etmek için çok önemli kişileri devreye soktu. Bu baskılar karşısında prensibi bozmak zorunda kaldım. Bundan sonra Gaziantepspor'un başarısı için çalışacağım. Gaziantepspor'un süratle iyi yerlere gelmesi için çaba göstereceğiz" diye konuştu.

Takıma daha çok kondisyon ve sistem yüklemek için gelmediğini işaret eden Aybaba, "Sadece futbolcuları daha iyi motive ederek, maçlarımızı kazanmaya çalışacağız. Kendi sahasında maç kazanamama takımda stres oluşturmuş. Elbirliğiyle bunu aşacağız. Tüm maçları kazanmak için oynayacağız. Süratle üst sıralara çıkmak istiyoruz. Yeni hoca, oyunculara şevk ve heyecan verir. Bunu sahaya yansıtacaklardır" dedi.

Samet Aybaba, kupada iddialı bir Gaziantepspor olduğunu vurgulayarak, "Bizim de hedefimiz kupada şampiyon olmaktır. Hiç böyle lig yaşanmadı. 7-8 takım aynı puandalar. Gaziantepspor'un iyi bir kadrosu var, ancak eksikleri ve sorunları bulunuyor. Eksiklikleri gidermek için ilgili tercihleri değiştireceğiz. Sorunları süratle aşacağız" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2006 Perşembe 14:05:55
Güncelleme :23 Şubat 2006 Perşembe 15:11:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?