5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Gazilere ücretsiz maç

Gaziler Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Yeter, gazilerin, sosyal hayatın içinde yer almaları düşüncesiyle Gaziantepspor tarafından ücretsiz maç izleme imkanı tanındığını söyledi.

Yeter yaptığı açıklamada, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl'ın, gazilerin, Gaziantepspor karşılaşmalarını ücretsiz olarak izleyebileceklerini kendilerine bildirdiğini, böyle bir hakkın kendilerine tanınmasından memnun olduklarını belirtti.

Gazilerin, yaşadıkları olayların ardından, toplum tarafından sosyal ve kültürel hayatın içine alınması gerektiğini, bunun önemli bir moral olacağını anlatan Yeter, Türkiye'de bu tür uygulamaların tüm kentlere yayılması gerektiğini bildirdi. 

Gaziantepli gazilerin istedikleri takdirde, deplasman maçlarına da katılabileceklerini ifade eden Yeter, gazilerin takımlarını desteklemelerini ve moral vermelerini istedi.

Gazilerin, Türkiye'de genel anlamda büyük sorunlar yaşamadıklarına dikkat çeken Yeter, şöyle konuştu:

“Anayasamızın 61. maddesinde 'Devlet, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gazilerini korur, toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar' hükmü yer alıyor. Bu kanun ve diğer çıkan yeni kanunlara istinaden 2330 sayılı, 4131 sayılı, 4736 sayılı, 3713 sayılı kanunlar da eklenerek ülkemizin bekası için canını veren şehitlerimizi ve gazilerimizi hiçbir tarihte kimseye muhtaç etmemiştir, etmiyor da.

Şu anda gazilerimizin devletimizden bir beklentisi yoktur. Devletimiz her türlü ihtiyaçlarımızı karşılıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok büyük bir devlet. Ne gazisine nede şehitlerimizin geride bıraktığı yetim ve dul eşlerine geçmişte el açtırmadı, şu anda da açtırmıyor.”



aa
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2006 Pazar 12:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?