3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Hadzıbegiç şok geçiriyor

Gaziantepspor ile yollarını ayıran Boşnak teknik direktör Faruk Hadzıbegiç, görevine son verilmesi nedeniyle hala şokta olduğunu belirterek, "Ben istifa etmedim, hiçbir gerekçe göstermeden görevime son verdiler" diye konuştu.

Görevden ayrılmasını İHA muhabirine değerlendiren Teknik Direktör Faruk Hadzibegic, "Bazı gazelerde Gaziantepspor ile anlaşarak sözleşmemin feshedildiği yazıldı. Ancak gerçek böyle değil, hiçbir gerekçe göstermeden görevime son verdiler. Futbol dışında nedenler var. Ben istifa etmedim. Bir oyunun içine düştüm, ben de anlamadım. Bir yönetici gelerek 'Görevime son verildiğini söyledi'. Başkan ile hiç görüşmedim. Görevime son verilmesi nedeniyle hala şoktayım, sarsıldım" dedi.

Başkan Celal Doğan ile devre arasında takıma yapılacak takviyelerle ilgili görüştüğünü ve kendisine takımla ilgili bir rapor sunduğunu söyleyen Hadzibegic, "Başkan ile devre arasında yapılacak transferlerle ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Bir transfer listesi verdim. Görevime son verilmesinde transfer listesinin bir neden olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bu konuda henüz karar vermemiştik. Yönetim kurulu böyle bir karar aldı, bu karara saygılıyım" diye konuştu.

Gaziantepspor'da ve Türkiye'de güzel günler yaşadığını ifade eden Hadzibegic, "Gaziantepspor'da biraz daha görevde kalsaydım, güzel işler başaracağıma inanıyordum. Gaziantepspor'da güzel bir kumaş var. Göreve başladığımda hedefim Gaziantepspor'u Avrupa'ya taşımaktı, ancak 17 maçta Avrupa'ya gidilmez. Gaziantepspor'da daha fazla görevde kalmak istiyordum. Şans biraz yanımızda olsaydı, görevde kalabilirdim. Ancak hayat devam ediyor, bu dünyanın sonu değil. Görevime devam etmek isterdim ama olmadı" dedi.

Başarısızlık halinde teknik direktörün görevine son verilmesinin en kolay çözüm olduğunu, ancak çözümün bu olmaması gerektiğini söyleyen Boşnak teknik adam, "Ligde birçok kulüp teknik direktörünü değiştirdi, ancak radikal bir değişiklik olmadı. Devamlılığın daha iyi neticeler doğuracağına inanıyorum. Bir futbol takımını oluşturmak için en az bir sene lazım, Gaziantepspor'u ve oyuncuları yeni yeni tanımaya başlamışken görevime son verildi. Fenerbahçe, 3 senedir aynı teknik direktörle çalışıyor, 2 sene üst üste şampiyon oldu, bu sezon da şampiyonluğun en büyük adaylarından" şeklinde konuştu.

Kendisini Gaziantepspor'da başarılı bulduğunu söyleyen Boşnak teknik adam, "Deplasmanda maçlar kazandık, ancak kendi sahamızda galibiyet alamadık. Sahamızda kazansaydık taraftarlarımız mutlu olurdu. Niçin sahamızda kazanamadığımızı anlatamıyoruz. Gaziantepspor her maçta daha iyi bir performans sergiliyordu. Türkiye Kupası'ndaki ilk maçımızda Kayseri Erciyesspor karşısında galip geldik. Biz bu takımla 21 puan topladık. Bakıldığında takım başarılı" ifadelerini kullandı.

Turkcell Süper Ligi'nin çok kaliteli bir lig olduğunu söyleyen Hadzibegic, "Türk futbolunda çok büyük bir potansiyel var. Türk futbolunun en büyük sorunu, duygularını kontrol edememektir. Türk futbolcu kendisini kontrol edemiyor. Bir maç kazandığı zaman kendisini dünyanın en iyi futbolcusu, bir maç kaybettiği zaman da dünyanın en kötü futbolcusu olarak görüyor. Bunları öğrenecekler, biraz sabırlı olmaları gerekiyor" dedi.

Türk hakemler ile Avrupalı hakemler arasında bir fark görmediğini söyleyen Hadzibegic, "Her insan gibi hakemlerin de hata yapmaya hakkı var. Bir takım kaybettiği zaman her zaman hakemleri suçlu buluyor. Hakemler de hata yapabilir, çünkü hemen karar vermek zorundalar. Ben antrenör olarak nasıl yanlış bir kadro çıkarabilirsem hakem de maçlarda hata yapabilir. Hakemlerin 3 büyük kulübü kolladığı görüşlerine katılmıyorum. 3 büyük kulüpler arkalarında çok büyük bir seyirci potansiyeli olduğu için maç kazanıyorlar" dedi.

Boşnak teknik adam, Türkiye'de çalışmak istediğini söyleyerek, "En kısa zamanda Türkiye'de görev alabilirim. Şu anda resmi bir teklif yok. Türkiye'den gelecek tekliflere açığım" dedi. Turkcell Süper Ligi'nde şampiyonluğun en büyük adayının Fenerbahçe olduğunu söyleyen Hadzibegic, Fenerbahçe'nin şampiyonluk yolunda büyük avantajı olduğunu, şampiyonluk mücadelesinde Fenerbahçe'yi Galatasaray'ın zorlayabileceğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 13:14:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?