4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Hadzıbegiç suçlamaları cevapladı

Gaziantepspor Teknik Direktörü Faruk Hadzibegic, teknik direktörlük kariyerinin en mutlu günlerini Gaziantep'te geçirdiğini belirterek, "Bosna Hersek Milli Takımı'nın başındayken bu kadar mutlu değildim" dedi.

Kulüp tesislerinde haftalık basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Faruk Hadzibegic, bu sezon ilk kez üst üste ikinci yenilgilerini aldıklarını belirterek, "Deplasman maçlarında genelde çok daha başarılı oluyoruz. 5 galibiyetimizi de deplasman maçlarında aldık. Konyaspor karşısında bu kadar hediye goller verdikten sonra kazanmak kolay değil. Son dakikalarda attığımız 2 gol bizim için tek teselli oldu. Elbette yenildiğimiz zaman çok üzülüyorum, o gece uyuyamıyorum. Ancak bunu futbolcularıma ve dışarıya yansıtma gibi bir lükse sahip değilim. Pozitif olmak zorundayım" diye konuştu.

Gittiği her takımda sevilen bir hoca olduğunu ifade eden Faruk Hadzibegic, "Sevilla'yı çalıştırırken adıma iki fun kulübü kuruldu. Bu fun kulübünün herbirinde en az biner kişi üye var. Burada da taraftarlarımız beni seviyor. Bu tamamen karşılıklıdır. Gaziantepspor'da yaşadığım mutluluğu Bosna Hersek Milli Takımı'ndayken yaşamadım. Burada olmaktan çok gururluyum" dedi.

Türk futbolunu, Süper Lig'deki takımları yeni yeni tanımaya başladığını ifade eden Hadzibegic, "Sezon başında farklı düşüncelere sahiptim. Şimdi Türk futbolunu, takımları ve Gaziantep'i çok daha iyi tanıyorum. Başarısızlık halinde teknik direktörün görevine son verilmesi en kolayıdır. Kafayı kesmek çok kolay. Ancak çözüm bu olmamalı. Biz ekmeğimizi buradan kazanıyoruz. Ve tüm gayretlerimizi Gaziantepspor'un başarısı için gösteriyoruz. Ben kusursuz değilim. Elbette hatalarımız oluyor. Bu hatalardan dersler çıkarıp, bir daha yapmamaya çalışıyorum" diye konuştu.

Büyük takımlara karşı çok daha iyi motive olduklarını, diğer takımlara karşı motive ve konsantrasyon eksikliği yaşadıklarını kaydeden Boşnak teknik adam, "Maç oynadığımız takım kim olursa olsun kazanmak istiyoruz. Bu baskı motivasyon açısından pozitiftir. Ancak yönetimin kongre kararı alması, takım üzerinde olumsuz bir etkiye yolaçtı. Bizim sakinliğe ihtiyacımız var. Başkan ve yöneticilerle teknik heyet ve futbolcular olarak toplu halde konuştuk. Alınan kararın yanlış olduğunu, bu karardan dönmelerini istedik. Çünkü bizim çok daha başarılı olmamız için buna ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Hadzibegic, 15. haftayı geride bırakırken 20 puanlarının bulunduğunu, bunların hepsinin hakedilmiş olduğunu vurgulayarak, en az 4 puanı da öyle veya böyle hakettikleri halde elde edemediklerini söyledi. Hadzibegic, "Gaziantepspor'un çok geniş ve genç bir kadrosu var. Bu takımda gelecek görüyorum. Gaziantepspor'un ligi 5. veya 6. sırada bitirmesi çok doğal ve normal bir sonuçtur" dedi.

Ligin bitimine 2 hafta kaldığını, ara transferde takıma takviye konusunda yönetimle görüşeceklerini belirten Hadzibegic, "Bu takımda henüz forma giyemeyen Ali Bayraktar, Ozan, Murat Yılmaz gibi futbolcular var. Kulübün menfaati ve futbolcuların iyiliği için devre arasında bu futbolcular gönderilebilir. Birileri gitmeli ki yeni isimler gelebilmeli. Transfer yapmamız gerektiğini söylemiyorum. 'Yapabiliriz' diyorum. Bu ancak yönetimle yapacağım görüşme sonucunda netlik kazanacaktır. Şimdi önümüzde 2 lig ve Fenerbahçe ile oynayacağımız kupa maçları var. Bunlara odaklanmamız gerekiyor" diye konuştu.

 
Teknik Direktör Hadzibegic, Ankaragücü maçıyla kendi sahalarında ilk galibiyeti tatmak istediklerini belirterek, "Hayal etmeme izin verilirse 2-0 veya 3-0 maçı kazanmak isterim. Ancak ben hayalden vazgeçtim. 3 puan bizim olsun, skor ne olursa olsun. Galip gelelim yeter. Kendi sahamızda oynayacağımız ilk yarının son maçında artık taraftarımızı mutlu etmek ve üzerimizdeki baskıdan kurtulmak istiyoruz" dedi,

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 14:50:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?