3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

İbrahim Kızıl başkanlığa çok yakın

Gaziantepspor'da Celal Doğan'ın başkanlık görevini resmen bırakacağını açıklamasının ardından başkan adayı olarak Futbol Şube Sorumlusu İbrahim Kızıl'ın adı ön plana çıktı.

Celal Doğan'ın son yıllarda Gaziantepspor Yönetim Kurulu'nda vazgeçilmez ismi olan İbrahim Kızıl'ın 16 Aralık'ta yapılacak kongrede başkan adayı olacağı öğrenildi. Kulüp başkanlığı için mevcut yönetimdeki arkadaşlarından destek arayan Kızıl, kulübün kayyuma kalmasına gönlünün razı olmayacağını söyledi.

Celal Doğan'a en yakın isimlerin başında gelen İbrahim Kızıl, her fırsatta Doğan'a destek vermiş, her ortam ve şartta yanında olduğunu açıkça belirtmişti. Celal Doğan'ın artık ben yokum açıklamalarından sonra Kızıl'ın başkan adaylığı için adı yeniden ön plana çıktı. İbrahim Kızıl, adaylığıyla ilgili olarak, "Gaziantepspor Kulübü'ne başkan olmak bizim için bir onur ve şereftir. Başkanımın kesin bırakacağını söylemesinden sonra böyle bir düşünce içine girdim. Arkadaşlarımla bir durum değerlendirmesi yapıyoruz. Türk futboluna damgasını vurmuş Gaziantepspor'un sahipsiz kalması ve kayyuma gitmesi hiçbirimizin hoşuna gitmez. Bu kentte yaşıyoruz. Bu şehiri seven insanlar olarak Gaziantepspor'un başarısı için üstümüze düşen her göreve hazırız. Ancak bu tek başına yapılacak bir görev değil. El ve gönül birliği lazım" dedi.

Öte yandan Gaziantepspor genç yıldızı İlhan'ın Denizlispor ile 2 yıllığına anlaştığı haberi tam bir bilmeceye dönüştü. Denizlispor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam'ın eski öğrencisi İlhan'ı ısrarla istediği ve yapılan görüşme sonucunda iki tarafın el sıkıştığı öne sürülmüştü. İlhan, dün basında çıkan haber üzerine açıklama yaparak, kesin bir anlaşmanın olmadığını söyledi. Denizlispor yöneticileriyle herhangi bir görüşme yapmadığını, sadece eski hocası Nurullah Sağlam ile bir ön görüşme yaptığını ifade etti. İlhan'a Ankaraspor ve Kayseri Erciyesspor'un da talip olduğu, Gaziantepspor yönetiminin İlhan'ı en yüksek ücreti veren kulübe vereceği belirtildi. Gaziantepspor'da Lazarov, Bekir, Gökhan Güleç, Barış ve Sedat'a bazı kulüplerden transfer teklifi geldiği öğrenildi.

Yönetim, kongre öncesi bu futbolcuların satılması konusuna sıcak bakmıyor. Başkan Celal Doğan, bu futbolcuların satışı için yönetime aday olacak kişilerin tutumunu merak ettiği, bu nedenle 10 Ocak tarihine kadar hiçbir futbolcuyu satmayacaklarını açıklamıştı.

Diğer taraftan, Fortis Türkiye Kupası'nda maç tarihlerinin değişmesi üzerine Gaziantepspor'da kamp tarihi de değişti. Gaziantepspor, Antalya kampını 3-6 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirecek.

.
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2005 Cumartesi 15:44:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?